Lamper som leveres inklusive LED

LED (Light Emitting Diodes) er fremtidens lys. Det er energisparende, lyseffektivt og har lang levetid.

Medfølgende LED kan i hovedsak deles i 3 typer: Integrert LED, LED-modul og LED-pære. Alle lamper du finner i vår nettbutikk er merket med informasjon om lyskilden. Nedenfor vil du finne en kort redegjørelse på forskjellene.

Hvorfor leveres ikke alle lamper med utskiftbare lyspærer?
For lamper som er laget for tradisjonelle lyspærer, er det ofte enkelt å skifte til en LED-lyspære.

Dette er allikevel ikke alltid det beste alternativet ved valg av lampe. LED-pærene må utformes etter glødepærens fysiske mål, og lyspærens levetid avhenger av lampens utforming. Mange tror at LED ikke avgir varme, men dette er feil. Det blir ikke like varmt som glødepærer eller halogen, men varme er den verste fienden til LED. Ettersom lyspæren har minimal kontaktflate med lampen, vil varmen forbli i godset til pæren. Materialet som benyttes må også ha god evne til å avgi varme. Dette betyr selvsagt lite på dekorlys, men er vesentlig på LED-pærer som er ment å erstatte glødepærer på 40W og oppover.

LED-modul
LEDI

Integrert LED
Det å integrere lyskilden i lampen gir også designere mulighet til å lage spesielle lamper med små fysiske mål, uten å tenke på lyspærens fasong og størrelse.

Lampen er tilpasset til lyskilden, og derfor oppnås optimal levetid. Lamper er underlagt samme garantier som andre elektriske artikler, som betyr at produkter som har en lang forventet levetid vil ha minimum to års garanti og fem års reklamasjon. Når LED-dioden er utbrent må lampen byttes.

LEDM

LED-modul
Samme som integrert LED, men LED-modulen og eventuell annen elektronikk i lampen er utskiftbar.

Dette forsvarer en høyere pris og finish på lampen, da den er ment å overleve elektronikken.


LEDP

Inklusive LED-pære
LED-pære med tradisjonell sokkel medfølger ved kjøp av lampen. Dette gjør det enkelt å skifte lyspære etter hvert som utviklingen går videre, eller om du ønsker en annen spredning, lysstyrke eller fargetemperatur enn det som medfølger lampen.

Innebelysning

Utebelysning

Designlamper

LED strip

Skinnesystemer

Dekorlys