Belysning av trær

Utebelysning kan være så mye mer enn bare å lyse opp gangveien og søppelskuret. Ved å lyse opp skulpturer eller trær, så vil man kunne glede seg over disse selv i det mørke vinterhalvåret. En mur kan i utgangspunktet virke kjedelig, men med riktig lys og med riktig farge, så kan det endre hele måten man oppfatter eiendommen på.

Finn en stil som passer ditt hus og din hage. Bruk flere lamper ved belysning av trær. Hagespotter vil sørge for å hindre lyslekkasje og du unngår å sjenere naboen. Monter lampen på litt avstand og lyset vil fordele seg på en jevn og fin måte.

Ønsker du å lyse opp veggene, så bør du tenke deg godt om. Det er stor forskjell på å lyse opp og belyse. Skal du lyse opp hele veggen, så trenger du mange lyskilder for å skape et jevnt lys. Skjul lampene, så virker det mer diskré. Dersom du vil ha noen få lyspunkter, for å fremheve enkelte detaljer, så kan du plassere spottene nærmere for å skape skarpere skille mellom det som skal opplyses og det du ønsker at skal forbli i mørket.

Bruk fiberoptikk til å lyse opp i en fontene, eller bygg det inn i en trapp. Ved slike avanserte installasjoner kan det være lurt å involvere fagfolk på et tidlig stadium. Fiberoptikk gir fra seg et varmt og behagelig lys. Lyskilden trenger heller ikke ligge i nærheten av lampen.

Skal en gangvei opplyses, så kan pullerter være en god løsning. De er ofte lave og gir fra seg et mykt lys som sørger for trygg ferdsel uten å blende.

Hagespot for busker og trær

Hagespotter er lamper som egner seg godt til belysning av busker og større trær. De kan også settes opp rundt en statue eller annen hagepynt du ønsker å fremheve. De fleste variantene leveres med lang ledning.

Lyskastere

For større gjenstander som høye trær, statuer og høye murer, vil lyskastere gi tilstrekkelig lys.