Belysning for utendørs trapper

Belysning for utendørs trapper

Tips & råd

Trappebelysning ute!

Utendørs trapper er en funksjonell del av fasaden og bidrar gjerne til et helhetlig arkitektonisk utrykk. Som med resten av hus og hage kan dette fremheves med flott belysning. Dessuten bidrar belysningen til sikkerhet da det blir lettere å orientere seg i trappen på mørke høst- og vinterkvelder.

Store og brede trapper utendørs kan med fordel lyses opp med frittstående lamper. Disse kan være montert på høye stolper over eller ved siden av trappen. Lavere varianter kan monteres langs trappetrinnene eller oppå rekkverk og langsgående mur.

Innfelt belysning har lavt eller ingen fremspring, og tar seg godt ut langs trappen.
Disse monteres innfelt i mur eller betong, og lyser nedover mot trappetrinnene. Dette gjør det lettere å orientere seg, samt gir en flott lyseffekt.

Utenpåliggende lamper kan enkelt benyttes der det er vanskelig med innfelling. Dersom disse lampene monteres i smale trappeganger, for eksempel ned til kjeller, kan det være hensiktsmessig og pent å bruke lamper med lite fremspring. Her finnes det også lamper med lys opp og ned, eller lamper med mer rundtrålende lys som gir en mer funksjonell allmenn belysning.

Taklamper kan benyttes i trapper med overbygg eller gang for å gi bedre belysning. Dersom du har en lukket løsning hvor taket følger trappen parallelt, vil det være hensiktsmessig med lavtbyggende lamper. I slike løsninger kan man også vurdere lamper med bevegelsessensor, så trappen alltid har godt orienteringslys når man ferdes der.

Ønsker du noe ekstra spesielt for å fremheve fasade og trapp, kan utendørs LED-striper i profil sette en ekstra spiss. Det finnes varianter for montering under trappenesen, langs trappetrinnene og under eller bak rekkverket.

Eksempler på bruk av LED-strip utendørs trapp

Ledstrip-Ute-2-1
Profil: HR m/ Cover HR
LED-Strip: 24V 9,6W/M
Ledstrip-Ute-2-2
Profil: Lumistar 1919C
LED-Strip: 24V 9,6W/M

Små utendørs vegglamper

Små vegglamper med lavt fremspring passer utmerket i trapper, spesielt dersom ikke annen belysning er mulig. Det ser flott ut på veggen, og er ikke i veien for ferdsel i trappene.

Innfelte utendørs vegglamper

Lamper for innfelling i mur og trapper utendørs. Her kan du velge mellom lamper som gir et rent dekorlys eller markeringslys, og kraftigere lamper som gir god generell belysning til din uteplass.

LED-strip

Profiler med LED-strips kan også benyttes på badet. Pass på at stripen har riktig IP-grad i forhold til bruk utendørs.

Service & Garanti

Når du handler hos Lysbutikken.no, er du garantert den beste service og garanti.

Det gis full garanti og reklamasjonsrett etter kjøpsloven for alle elektriske produkter. Det er minimum 2 års garanti på alle lamper. For gjenstander som er ment å vare vesentlig lenger, er reklamasjonsfristen 5 år. 

Så lenge det kan skaffes, tilbyr vi også reservedeler til eldre lamper.


Garden24 

Garden 24 - Et svært populært belysningssystem for hage og terrasse.

 5-års garanti på lykilden

 Integrert LED med lavt energiforbruk

 Montere selv, uten hjelp av elektriker

 Utvid enkelt etter behov