Trapp utendørs

Belysning for utendørs trapper

Allmennbelysning i trapp kommer ofte fra en utenpåliggende lampe i taket som dekker det viktigste av lysbehovet. Dersom du har et trapperom hvor takhøyden er lik hele veien er det fornuftig å ha lavtbyggende lamper. Har du en åpen løsning, vil det nok være hensiktsmessig å henge opp en lampe med lang ledning, slik at du kan få lys i trappen nøyaktig der det passer best.

Det har også blitt mer vanlig med trappebelysning. Ved å montere lys i trappetrinn eller håndløper, får du et indirekte lys som ser bra ut.  Det sørger også for at du kan ferdes trygt i trappen selv når allmennbelysningen er av.

Om du har en trapp som ikke gir deg mulighet til å ha lampe i taket, kan du velge en lampe som gir blendefritt lys og som bygger lite ut fra vegg.

For de som bygger nytt eller totalrenoverer huset/leiligheten, så kan det være lurt å planlegge belysning for trapp innfelt i veggen. Innfelte trappelys vil også gi blendefritt lys, samtidig som det vil gi hele trapperommet et mer eksklusivt inntrykk.

Eksempler på bruk av LED-strip utendørs trapp

Ledstrip-Ute-2-1
Profil: HR m/ Cover HR
LED-Strip: 24V 9,6W/M
Ledstrip-Ute-2-2
Profil: Lumistar 1919C
LED-Strip: 24V 9,6W/M

Små utendørs vegglamper

Små vegglamper med lavt fremspring passer utmerket i trapper, spesielt dersom ikke annen belysning er mulig. Det ser flott ut på veggen, og er ikke i veien for ferdsel i trappene.

Innfelte utendørs vegglamper

Lamper for innfelling i mur og trapper utendørs. Her kan du velge mellom lamper som gir et rent dekorlys eller markeringslys, og kraftigere lamper som gir god generell belysning til din uteplass.

LED-strip

Profiler med LED-strips kan også benyttes på badet. Pass på at stripen har riktig IP-grad i forhold til bruk i våtrom.