Meny
Meny

Profiler

Utenpåliggende, innfelte og indirekte profillister

I tillegg til å lede bort varmen fra LED-stripen vil aluminiumsprofiler beskytte LED stripen, forenkle renholdet og gi en flottere finish.

Her finner du profillister i aluminium som sørger for god kjøling av LED-strip. Profillistene finnes i et stort utvalg som dekker de fleste bruksområder både inne og ute. Profilene kommer i ulike størrelser og farger, hvor smak og behag utgjør en avgjørende rolle ved valg.

Når profiler plasseres slik at lysåpningen er godt synlig for øyet, anbefales det å velge en dypere profil hvor diodene på LED stripen blir mest mulig 'vasket' bort.

Profillistene som er merket med 'Metervare' selges i lengder opptil 2 meter. Dersom du bestiller 3 meter vil du motta 1+2 meter.
Enkelte profiler selges kun i to meters lengder.

Merk at enkelte profiler leveres uten avdekning. Korrekt avdekning finnes nede på den samme siden som den aktuelle profilen. Valg av riktig avdekning er viktig for å oppnå ønsket resultat.

Ta gjerne kontakt med oss om du ønsker råd og veilledning i valg eller montering av denne type løsning.

Hvorfor benytte aluminiumsprofil?

Aluminiumsprofilens viktigste oppgave er å transportere vekk varme, men også beskytte mot støv og vann slik at LED stripen får lengst mulig levetid (50.000t).

Aluminiumsprofilene gjør det også mulig å konstruere ulike løsninger, som tidligere ikke var mulig. Dette kan være fra de enkleste løsninger til skreddersydde løsninger.

Anodisert aluminium

Anodisering er en overflatebehandling som forbedrer et metalls beskyttelse mot korrusjon, og er hovedsakelig brukt på aluminium. Prosessen foregår ved at metallet oksiderers i en syreelektrolytt slik at man oppnår en hard og tykkere oksid som tåler mer slitasje og gir beskyttelse mot korrusjon.

Vedlikehold

Det anbefales å utføre vedlikehold av alle aluminiumsprofilene. Blir profilene benyttet i et værutsatt område eller i tilsvarende omgivelser hvor det er muligheter for kontakt med vann, anbefales det å rengjøre profilene. Dette for å opprettholde best mulig kvalitet over tid. Ved installasjoner utendørs og tilsvarende omgivelser hvor det er fare for kontakt med vann, anbefales det å benytte silikon, som påføres i overgangen mellom profil og avdekning, samt eventuelle skruehull. Dette beskytter LED stripen og sikrer lengst mulig levetid.

Valg av aluminiumsprofil

Valg av aluminiumsprofil er avhengig av tiltenkt plassering og lysets oppgave. Aluminiumsprofilene kommer i ulike størrelser, farger og utforminger, hvor man kan velge mellom utenpåliggende eller innfellbar montasje.

Avdekning

For installasjoner som er godt synlig for øyet, f. eks. i tak, vegger etc. anbefales det bruk av frostet/ hvit avdekning. Dette, med kombinasjon av en dypere alu. profil og en lyssterk LED strip, vil man kunne oppnå en ”ren linje med lys, uten synlige dioder”. Transparent/ klar avdekning slipper gjennom mer lys og vil alltid gi synlige dioder. Transparent/klar avdekning benyttes oftest i installasjoner hvor selve lyset ikke er synlig, f. eks. indirekte belysning.

Mange aluminiumsprofiler leveres i 2 meters lengder og er inklusive frostet eller klar avdekning. Disse utmerker seg til bruk i de fleste miljøer, og kan oppnå en ”ren linje med lys, uten synlige dioder”, gitt bruk av dyp aluminiumsprofil og lyssterk LED strip. Aluminiumsprofilene fra KLUS Design leveres i 1 meters lengder eksklusive avdekning. Dette er tiltenkt for mer skreddersydde løsninger, hvor man kan velge mellom et bredt utvalg av avdekninger.

Tilbehør som endestykker og monteringsklips må alltid bestilles separat.