Belysning av spisestuen

Belysning av spisestuen

Tips & råd

Belysning av spisestuen

Spisestuen er enten et eget rom eller et område hvor man har et større spisebord. Her gjøres alt fra familiemiddager til underholdning av gjester, lekselesing og spillekvelder.

Når du skal finne riktige lamper til en spisestue er det fornuftig å starte med belysning av spisebordet. Formen og størrelsen på bordet betyr mye for hvilke lamper som passer til.
Om du har ønske om en stor lampe, bør bordet være minimum 20-30% bredere enn lampen, slik at du ikke føler at du stanger borti skjermen.
En lampe som henger over spisebordet bør monteres cirka 60-80 cm over bordflaten. Ved å montere i den høyden vil du ikke bli sjenert av at skjermen hindrer sikten over bordet, og samtidig få en behagelig og funksjonell belysning.

Har du langbord kan du gjerne gå for flere mindre lamper, eller henge opp en pendelskinne.
Om du ved enkelte anledninger ønsker å trekke ut og forlenge bordet, er nok pendelskinnen den mest kurante løsningen. Du kan da enten henge opp en ekstra lampe ved behov eller flytte de monterte lampene til mer tilpasset plassering.

En annen variant, særlig med en stor åpen spisestue, kan forgreningspendel være et spennende alternativ. Her står du ganske fritt med tanke på hvor lyspunktene skal være da disse har lange forgreninger som kan henges og flyttes på til ønsket plassering og høyde.

I spisestuen kan vegglamper gi deg både mer lys ved behov, men også en mulighet til å bidra med å gi rommet en spesiell stil. Vi anbefaler da å se på lamper som kan dimmes og fortrinnsvis med en felles dimmer. Det forutsetter at du velger lamper for fast montering. Da slipper du også synlige ledninger om du får ledninger trukket i skjult anlegg under oppussing.

Store takpendler

En ekstra stor takpendel over spisebordet bidrar til god jevn belysning ved større bord, og tar seg godt ut.

Pendelskinne

Ved rektangulære spisebord og langbord kan det være hensiktsmessig med en pendelskinne. Disse lampene har flere lyskilder på rekke, eller integrert LED-list som kan dekke et lengre bord på en god måte.

Forgreningspendel

En forgreningspendel er fleksibel og praktisk. Dersom du har spisestue med hevet eller skrått tak, er denne typen lampe meget plasseringsvennlig. Det finnes også varianter med lampeskjermer.

Pendel med ekstra lang lednig

ved ekstra stor takhøyde vil det være nødvendig med ekstra lang ledning. se vårt utvalg her.

Lysekroner

En flott lysekrone over spisebordet fungerer også bra. Vi har flere typer som klassiske lysekroner, med krystaller og/eller skjerm, og moderne varianter med flere lyskilder eller innebygget LED med direkte eller indirekte belysning.

Service & Garanti

Når du handler hos Lysbutikken.no, er du garantert den beste service og garanti.

Det gis full garanti og reklamasjonsrett etter kjøpsloven for alle elektriske produkter. Det er minimum 2 års garanti på alle lamper. For gjenstander som er ment å vare vesentlig lenger, er reklamasjonsfristen 5 år. 

Så lenge det kan skaffes, tilbyr vi også reservedeler til eldre lamper.