Riktig belysning til baderom og våtrom

Alle lamper som skal brukes på badet må være godkjent for bruk i våtrom. Badet er oppdelt i soner, og hvor lampene kan brukes avhenger av IP-graden. Alle lamper du finner her er merket med et symbol som angir IP-graden.

Normalt har badet en eller flere taklamper som gir generell belysning i rommet. Dette kan være en plafond, en annen type fastmontert taklampe eller downlights. Vi har også prismelamper som er godkjent for våtrom. Alle våre prismelamper til våtrom har tetningsgrad IP44.

I tillegg til taklampen er belysning rundt speilet viktig. Vi anbefaler en vegglampe på hver side av speilet, montert i ansiktshøyde for best belysning. Dersom du ikke har anledning til det, er en lampe over speilet det beste alternativet.

Vi har også noen lamper med integrert stikkontakt, som gir mulighet for barbering og hårføning uten at du trenger å sette opp ekstra stikkontakt. Disse lampene kan normalt ikke dimmes.

Baderomsbelysning, viktig både for ham og henne.

Noen baderom er store og noen er små, men uansett størrelse, så stilles de samme kravene til belysning. Først er det viktig å understreke at alle installasjoner på bad skal utføres av godkjent montør. Det er klare regler for avstand til dusj og lignende. En elektriker vil kunne hjelpe deg med korrekt plassering.

Ingenting kan slå dagslys. Store vinduer og lyse flater vil sørge for god utnyttelse av dagslyset. 


Det er påbudt med topolet bryter. Tenk deg godt om og sørg for nok lys. En dimmer er veldig god å ha tidlig på morgenen, da man ofte er ganske følsom for sterkt lys.

Autorisert installatør

Montering i våtrom skal utføres av autorisert installatør

Hva kan du selv montere av lamper og elektrisk utstyr? Les mer...

Du bør ha lys ved dusjen, siden dusjkabinett og forheng stenger ute mye lys. I tillegg bør også WC og badekar belyses. Men det aller viktigste stedet er ved speilet. Vi anbefaler en lampe på hver side av speilet, da forsvinner skygger.


Mange baderomsinnredninger har innebygget belysning. Sjekk både plassering av lampene og total lysstyrke. Det trengs ofte mer lys enn man i utgangspunktet skulle tro.

Noen baderomsinnredninger har belysning under speilet som reflekterer lys via servanten. Dette, pluss godt lys ovenfra og fra sidene, sørger for å fremheve ansiktets konturer. Da kan han trygt barbere seg - og hun legge på sminke uten frykt for å overse noe.

Baderomslamper

Se hele vårt utvalg baderomslamper her. Lampene kan sorteres ved å bruke kategorifilteret i venstre marg.

LED-strip

Profiler med LED-strips kan også benyttes på badet. Pass på at stripen har riktig IP-grad i forhold til bruk i våtrom.

Utendørs vegglamper

Utendørs vegglamper kan også benyttes inne. Grunnet IP-sertifiseringen finnes det flere lamper her som også passer for baderommet.

Utendørs taklamper

Utendørs taklamper kan også benyttes inne. Grunnet IP-sertifiseringen finnes det flere lamper her som også passer for baderommet.

Eksempler på bruk av LED-strip i baderom

Ledstrip-Bad-1-1
Profil: Microstar
LED-Strip: 24V 9,6W/M
Ledstrip-Bad-2-1
Profil: Microstar
LED-Strip: 24V 9,6W/M
Ledstrip-Bad-3-2
Profil: Kozel m/ Cover Liger
LED-Strip: 24V 12W/M
Ledstrip-Bad-1-2
Profil: Giza m/ Cover G-L
LED-Strip: 24V 9,6W/M
Ledstrip-Bad-2
Profil: PDS4 m/ Cover KA
LED-Strip: 24V 9,6W/M
Ledstrip-Bad-3
Profil: Lumistar 6214
LED-Strip: 24V 12W/M
Ledstrip-Bad-1
Profil: PDS4 m/ Cover KA
LED-Strip: 24V 9,6W/M
Ledstrip-Bad-2-2
Profil: PDS4 m/ Cover KA
LED-Strip: 24V 9,6W/M
Ledstrip-Bad-3-1
Profil: 45 m/ Cover KA
LED-Strip: 24V 9,6W/M