E27 Spotpære (PAR)

E27 spotpærer er lyspærer med mer sentrert og rettet lys lik en spotlight, og med stor skrusokkel. Disse finnes i forskjellige spredningsgrader, og med forskjellige avdekninger foran lyskilden. Noen varianter har også flere mindre lyskilder rettet ut av pæren. Slike pærer kan gjøre for eksempel en vanlig taklampe med justerbare lyskilder og store skrusokler til en spotskinne, eller en justerbar vegglampe med skrusokkelpære om til et mer retningsbestemt leselys.

Pærene oppgis med typebetegnelse som indikerer fasong og type reflektor, samt diameter i millimeter regnet ut fra 1/8 tomme.

PAR står for Parabolic Anodized Reflector, og er en samlebetegnelse på for pærer med parabolsk fasong som retter lyset i en smalere lyskjegle.
E27 R-pærer har større spredningsgrad enn PAR-pærer. Disse har ofte glass eller avdekning med konveks fasong hvor noe lys også slippes ut mot sidene. Dette skaper en mindre definert lyskjegle enn PAR-pærene, noe som gir en mer diffus overgang fra selve lyskjeglens senter ut mot sidene.

Merk at lengde og diameter varierer. Alle pærer er oppgitt med mål. Kikk på produktbildet for å se mer informasjon.

Set Descending Direction
Set Descending Direction