Belysning i trapp innendørs

Belysning i trapp innendørs

Tips & råd

Det er mange måter å lyssette trappen på!

Med et trappelys kan du både få et godt og praktisk lys som lyser opp trappen om kvelden, men som også skaper en lekkert inntrykk og en flott atmosfære. Her skal vi gå igjennom lamper og lys for montering i trapp som både gir dekorativt og praktisk belysning av trapp.

Allmennbelysning i trapp kommer ofte fra en utenpåliggende lampe i taket som dekker det viktigste av lysbehovet. Dersom du har et trapperom hvor takhøyden er lik hele veien er det fornuftig å ha lavtbyggende lamper. Har du en åpen løsning, vil det nok være hensiktsmessig å henge opp en lampe med lang ledning, slik at du kan få lys i trappen nøyaktig der det passer best. I dette tilfellet kan en enkel takpendel eller klyngependler fungere fint.

Ved å montere lys i trappetrinn eller rekkverket får du indirekte lys som også pynter opp trappen. Dette kan også være praktisk dersom allmennbelysningen er slått av. Åpne trapper i større rom, f.eks. i fra stuen til annen etasje vil ta seg bra ut med dette.

En annen god måte å sette dekorativt og funksjonelt markeringslys i trappen på er små innfelte vegglamper. Disse gir blendefritt lys, og gir trappen et mer eksklusivt inntrykk.
Om du bygger nytt eller totalrenoverer huset/leiligheten, så kan det være lurt å planlegge belysning for trapp innfelt i veggen. 

Om du ønsker å sette opp mer lys i eksiterende trapp, finnes det også enklere måter å gjøre dette på. Du kan for eksempel benytte veggplafonder eller små lampetter, både langs trappen og på mellomsatser. I smalere trapperom kan det være fornuftig å ta høyde for hvor stort fremspring lampen har, samt bruken av trappen. Dersom man flytter mye gjenstander mellom etasjene, kan mindre lamper, plafonder eller innfelte vegglamper være mest hensiktsmessig.

Innfelt belysning / Trappebelysning

Innfelt belysning kan brukes for å sette et fint og dekorativt markeringslys i trapper.

Innfelte aluminiumsprofiler og LED-strips

LED-strips og innfelte profiler kan skape flott effekt på trappen. Her kan hvert trappetrinn belyses, under trappenesen, og selve gelenderet.

Enkel takpendel

I trapper med god takhøyde og trappeavsatser kan det bli fint med en eller flere takpendler. Disse vil gi fin allmenn belysning og gi trappeoppgangen et finere uttrykk.

Veggplafond

Veggplafonder er enklere lamper med lavere fremspring. Dette kan fungere fint i trapper, særlig i smalere trapperom hvor man har begrenset med plass.

Lampetter

Små lampetter kan være en annen fin måte å lyssette trappen på.

Klyngependel

Små klyngependler i trappeoppgangen og ved avsatser kan være en annen måte å løfte inntrykket av trappen samt lyse opp mørke områder.

Eksempler på bruk av LED-strip i trapp

Ledstrip-Trapp-1-2
Profil: PDS4 m/ Cover KA
LED-Strip: 24V 9,6W/M
Ledstrip-Trapp-2-1
Profil: Stepus m/ Cover Liger
LED-Strip: 24V 9,6W/M + Side View
Ledstrip-Trapp-3-1
Profil: PDS4 m/ Cover KA
LED-Strip: 24V 11,2W/M High Density
Ledstrip-Trapp-1-1
Profil: Por m/ Cover KA
LED-Strip: 24V 9,6W/M
Ledstrip-Trapp-2
Profil: Microstar Sort
LED-Strip: 24V 4,8W/M
Ledstrip-Trapp-3
Profil: Lumistar 6214
LED-Strip: 24V 9,6W/M
Ledstrip-Trapp-1
Profil: Microstar
LED-Strip: 24V 4,8W/M
Ledstrip-Trapp-2-2
Profil: PDS4 m/ Cover KA
LED-Strip: 24V 11,2W/M High Density
Ledstrip-Trapp-3-2
Profil: Microstar
LED-Strip: 24V 4,8W/M

Service & Garanti

Når du handler hos Lysbutikken.no, er du garantert den beste service og garanti.

Det gis full garanti og reklamasjonsrett etter kjøpsloven for alle elektriske produkter. Det er minimum 2 års garanti på alle lamper. For gjenstander som er ment å vare vesentlig lenger, er reklamasjonsfristen 5 år. 

Så lenge det kan skaffes, tilbyr vi også reservedeler til eldre lamper.