Designbelysning

Stilige designlamper for hjemmet og livet ditt

Hos Lysbutikken finner du et stort og bredt utvalg av klassiske og moderne lamper samt mange eksklusive og stilfulle designerlamper. Mange av lampene våre har vunnet internasjonale designpriser, så hvis du ønsker å kjøpe lamper på nettet, er du kommet til rett sted. Vi har alt som skal til for å gi hjemmet ditt en effektiv og stilfull belysning.

Hva er designlamper?

Innen designbelysning settes inspirasjon og kunstnerisk uttrykk like høyt som lampens funksjon. Kunstneren har gjerne en visjon eller et budskap han eller henne ønsker å formidle igjennom lampen. Det legges også stor vekt på kvalitet og materialer som benyttes.

Designlamper består ofte av flere typer materialer hvor lampen er helt eller delvis håndlaget. Dette kan være alt fra munnblåst glass med former og sjatteringer som gjør hver enkelt lampe unik, ulike utskjæringer i tre eller metall, håndformede detaljer i keramikk eller lignende materiale.

I tillegg til utformingen vektlegges også lampens funksjon. Her er kreativitet og nytenkning i høysetet. Hva med en pendel med justerbar skjerm som slipper ut lys i toppen etter ønske? Eller en lampe med klar gjennomsiktig skjerm tilsynelatende uten lyskilder? En "gulvlampe" hengende fra taket? Bare fantasien setter grenser.

Klassiske design med tidløst og eksklusivt preg

Designerlamper behøver ikke bare være utenom det vanlige. Designbelysning er også meget stilfokusert, og det er ikke uvanlig å finne lamper inspirert av tidløse klassikere og stilikon som tidligere har gjort seg bemerket innen mote og design.

Slike lamper blir gjerne produsert i lavere antall eller på etterspørsel, men er tilgjengelige over mange år. De brukes i sammenheng med designmesser, arkitektur, film og media, osv. Prisvinnende design returnerer til rampelyset ettersom trendene svinger. Et eksempel på dette er MVV fra begynneslen av 70-tallet, her i fornyet utgave med lettere materialer - over 40 år senere.

Populære designerlamper blir også oppdatert med flere varianter, og moderniseres i henhold til dagens krav. Et eksempel på dette er den eksklusive Pipistrello med teleskopfot fra 1965 – den finnes i dag også som oppladbar batterilampe.


Detaljene utgjør forskjellen

En klassisk lampe med opalhvitt glass passer inn overalt. Dette uttrykket går aldri av moten, så de de små detaljene teller for å sette et personlig preg. Designeren kan bruke elementer som forskjellige typer treverk, stropper i lær, riller i glasset, og til og med metall smeltet inn i glasset.

Ren minimalisme med klare linjer og enkel funksjon er også vanlig å finne blant designerlamper. Flere lamper er utformet med tanke på tidløshet og funksjon – en sammensetning som kan bidra til å sette et eksklusivt preg i de fleste interiør og stilarter.
Her brukes slanke materialer, indirekte, og direkte lys kombinert sammen i en lampe.