Meny
Meny

Strømskinner

Strømskinner

Fleksibelt og utvidbart

Strømskinner gir deg en fleksibel måte belyse på. Du kan benytte skinnen til spotter eller til nedpendlede lamper. Om du ommøblerer eller ønsker mer lys, er det enkelt å flytte lampene, eller supplere med flere.

Spotlight skinnesystem

12V Strømskinner
12V Strømskinner

Dette velger du om du ønsker små diskrete lamper. Vi har et stort utvalg spotter, både for halogen og LED.
+ Stort utvalg spotter
+ Små fysiske mål

Spotlight skinnesystem
230V Strømskinner

Dette er det enkleste skinnesystemet å planlegge og montere. Lavtbyggende skinner som er velegnet for pendler.
+ Tilnærmet ubegrenset lengde
+ Enkel montering
+ Perfekt for pendel / nedhengte lamper
+ Enkelt å utvide

Spotter til 3T-skinner
Spotter til 3T-skinner (3-fas)

Her finner du spotter til Global 3T-skinnesystem.

Dette er skinnesystem ofte benyttet i butikker, kontorer og andre steder med stort lysbehov.


Strømskinner er smart

Med strømskinner kan du plassere lampene der du har behov for lys. Flytt taklampen når du utvider spisebordet, eller heng opp en ekstra spot om du har kjøpt deg et nytt maleri som fortjener godt lys. Spotskinner er en fleksibelt, men med noen begrensninger som vi vil beskrive her. Alle strømskinner kan benyttes både til spotter eller til nedpendlede lamper. Ettersom det er et stort utvalg løsninger, er det mange valg å ta. Nedenfor vil du finne noen tips om hva du skal tenke på før du handler. Vi hjelper deg også gjerne med å sette sammen en løsning.

Vi anbefaler 230V strømskinne

Når du velger 230V har du det mest fleksible systemet da du ikke trenger transformator. Skinnesystem med transformator begrenses av avstand mellom transformator og lampe, og transformatorens maksimale belastning. 230V-system trenger ikke tenke på slike begrensninger.

Dette er også det rimeligste systemet. Du kan benytte et stort utvalg pendler samt spotter for GU10, gjerne med LED-pærer.

Skinnesystemet er også enkelt å benytte for nedhengte lamper (pendler). Vi har et stort utvalg lamper som egner seg til skinnene. Om du er i tvil om lampen du ønsker passer til montering på skinne setter vi pris på om du tar kontakt med oss på telefon eller e-post.

Overgangen fra halogen til LED er også en ting å tenke på når du velger skinnesystem. LED-pærer på 230 volt kommer alltid med de nødvendige komponentene innebygget. Disse gjør om 230 volt til likestrøm med en spenning og en strømstyrke som er tilpasset selve LED-komponentene i lyspæren. Dermed er du garantert at det fungerer rent teknisk. Når det gjelder LED-pærer for lavere spenning er det i all hovedsak snakk om 12 volt. Mange elektroniske transformatorer beregnet på halogenlamper må ha en viss belastning og dersom belastningen er for liten gir ikke transformatoren strøm.

12V strømskinne

Etter hvert vil nok halogen bli mindre og mindre benyttet. I dag er utvalget stadig voksende innen for 12V-LED skinnesystemer. De er ofte mindre enn spotter du får til 230V og gir like mye lys. I tillegg er skinnene mindre og bygger mer diskret i himlingen din.

På nye anlegg hvor man velger 12V er det nok fornuftig å velge LED. Velger du halogen, så er det mulig å bytte til LED på et senere tidspunkt, men da må du i tillegg bytte transformatoren og kanskje også eventuelt dimmeren du har montert på veggen.

Strømskinne