Riktig belysning til barnerommet

Riktig belysning til barnerommet

Tips & råd

Barn trenger også godt lys!

God belysning på barnerom er like viktig som et hvert sted i huset. Et rom som skal invitere til lek krever god, jevn belysning, og trygge lamper hvor det ikke er fare for å brenne seg på lyspærene.

Vi har både taklamper, vegglamper og sengelamper med fantasifulle motiver og figurer fra kjente barnefilmer som er mer enn bare belysning, men også kan fungere som dekorative elementer.

Dekorbelysning kan også fungere som et spennende, dekorativt element som gjør rommet mer livlig.

Barn har ikke alltid de samme ønskene som de voksne når det kommer til fargevalg på veggene. De ønsker farger som setter dem lettere inn i fantasiens verden. Ofte ønsket de mørkere farger enn de voksne. Gjør rommet til barnet lyst, og la det heller få en større innflytelse på lampevalg. Dagslys er viktig for trivsel, og et lyst rom vil fordele lyset bedre. Dette er spesielt viktig om vinteren.

Lekehula: Barn ønsker ofte å leke inne i mørke huler den ene dagen, for så å ommøblere hula til å bli et hus den neste. Da kan de leke videre som mor, far og barn. Derfor kan det lønne seg å montere en lampe med dimming på veggen.

En seng er ikke alltid en seng. Nå lages det senger med innebygde huler og skriveplasser. Det stiller ulike krav til belysning. Det er alltid fornuftig å velge lamper som tåler en støyt. Både med hensyn til barnets sikkerhet, men også av økonomiske grunner. Barn liker lamper med figurer eller morsomme former. Velg da lamper med LED-pære, så unngår man de varme glødelampene som kan skape brannfarlige situasjoner om de blir tildekket.

Skriveplassen: Barn har lekser som skal leses og skrives. Her bør man tilrettelegge arbeidsforholdene på samme måte som for egen arbeidsplass.

Lekeplassen: Bruk helst flere lyskilder. Barn som sitter på gulvet og leker, dekker ofte selv for lyset. To lamper eller spotter løser problemet. Barna selv tenker ofte ikke over manglende lys før de ser hvor mørkt det var tidligere. Manglende lys kan gi hodepine.

Tenåringer har ofte PC på rommet. Det bør man ta hensyn til, både med tanke på plassering i forhold til vindu, men også hvordan man lyssetter. Start med lyset i taket. I motsetning til foreldrenes soverom er et ungdomsrom også et oppholdsrom/arbeidsrom. Derfor er det viktigere å ha et godt taklys i dette rommet. Skrivebordslampen bør være mulig å bevege relativt fritt, slik at lyset tilpasses det arbeidet som utføres på skrivebordet.

Vi har også nattlys, som er laget for å lyse opp konturene av rommet uten å lyse opp rommet i seg selv.

Se vårt utvalg

Lamper til barnerom

Nattlamper

Service & Garanti

Når du handler hos Lysbutikken.no, er du garantert den beste service og garanti.

Det gis full garanti og reklamasjonsrett etter kjøpsloven for alle elektriske produkter. Det er minimum 2 års garanti på alle lamper. For gjenstander som er ment å vare vesentlig lenger, er reklamasjonsfristen 5 år. 

Så lenge det kan skaffes, tilbyr vi også reservedeler til eldre lamper.