Meny
Meny

LED Lys

LED-strip og LED-moduler

LED-strip kan benyttes til lyssetting på steder som tidligere var vanskelig å få belyst. Med 12V-ledstip har du tilgang på et stort utvalg LED-strip som enkelt kan tilpasses ditt behov. De finnes som metervare og i pakninger av fem meter. Vi har LED-strip for bruk under kjøkkenbenken din for godt arbeidslys og LED-strip med RGB som gir deg mulighet til å styre fargene på lyset etter eget ønske.

Under LED-strip for 24V-DC har du tilgang på LED-strip som kan benyttes over lengre strekk og som lar seg enkelt dimme ved ønske om det. Ledstrip for 24V DC strømforsyning leveres i lengder på 10, 20 eller 30 meter. Til LED strip CC, uansett lengde (10m, 20m eller 30m) trenger man kun en strømforsyning. Det finnes mange LED-produkter på markedet, og vi har plukket ut noen av de beste produktene for deg.

LED Modul benyttes ofte som skiltbelysning - montert på innsiden. Modulene er enkle å montere med to skruer eller med tapen på baksiden. LED moduler leveres i ulike lysstyrker. Selve LED modulen bør monteres skjult, slik at kun lyseffekten er synlig. LED modulene selges i kjeder på 10-50 moduler.

Hva er LED-strip?

LED (Light Emitting Diode) er en halvleder-diode som utstråler lys under tilførsel av elektrisk strøm. Levetiden på en lysdiode er vesentlig lenger enn tradisjonelle lyskilder, og gjengir langt mindre varme, noe som gjør LED til en mer energieffektiv og sikker lyskilde.

NorDesign sine LED strip er fleksible, som betyr at man kan benytte LED stripene til å lyssette stort sett hva som helst, uansett form. 12V LED strip leveres på 5m ruller, og 24V LED strip leveres på 4m, 5m, 10m, 20m og 30m ruller.

LED vinner stadig terreng når det kommer til belysning. LED strip har blitt et foretrukket valg når det kommer til belysning av f.eks. større flater.

Typiske bruksområder er under overskap på kjøkken, garderobeskap, takbelysning i stue og gang etc. Det er også et marked for kreative løsninger med LED strip, hvor typiske bruksområder er rundt speil, i trappetrinn, håndløpere og under gelender (inne/ute) etc.

Valg av LED-strip

NorDesign har et bredt utvalg av ulike LED strip. Valg av hvilken type LED strip som skal benyttes, baserer seg på hovedpunktene Lumen (lysstyrke), Kelvin (fargetemperatur) og CRI > (fargegjengivelse).

Ved å ta disse tre hovedpunktene i betraktning, blir brukeropplevelsen best mulig.

Lysstyrke

Valg av LED strip er avhengig av hvor mye lys det er behov for. Det er flere parameter å ta hensyn til når man skal velge hvilken lysstyrke LED stripen skal ha.

Hva skal lyssettes?
Hvor skal lyset plasseres?
Hvor stort areal skal lyssettes?
Hvilke farger er det på omgivelsene?

Når man har dannet seg en oversikt over de ulike parameterne, står man bedre rustet til å velge riktig LED strip.

LEDstrip

På kjøkken, som er en arbeidsplass, trenger man godt med lys. For slike installasjoner, bør man benytte en lyssterk LED strip, typisk 11,5W/ 14,4W/m og gjerne kombinert med en moderne LED dimmer.

LEDstrip

For kreative løsninger, hvor selve lyset kun skal være en dekorativ effekt, benytter man gjerne en mindre lyssterk LED strip, typisk 4,8W/m. Benytt gjerne en moderne LED dimmer for slike løsninger også.