Teknisk LED belysning

LED-strips

LED-strip får stadig flere bruksområder. Bruk LED-strip som effektbelysning eller som et godt tilskudd til almennbelysningen. Vi har et stort utvalg LED-strip i høy kvalitet.

LED er ikke bare lamper. LED kan erstatte eksisterende belysning, men ikke minst gir LED muligheter for å lyssette rom på en helt ny måte.

Vi har et stort utvalg av ulike LED strip for 12V og 24V. Her finner man et bredt utvalg av enkeltfarget LED strip, Dim to warm, Tunable white og RGB/ RGBW LED strip. Alle LED stripene er dimbare (dimbar avhengig av valgt strømforsyning) og leveres i lengder fra 4m til 30m. Nyheter lanseres fortløpende.

Produktene du finner her krever god planlegging og en god del arbeid ved montering. Til gjengjeld får du en flott skreddersydd løsning med lang levetid.

Har du et ønske hjelper vi deg gjerne med å finne en løsning.

SkyLine

SkyLine strekkes over rommet der du ønsker lys. Du kan velge mellom direkte og indirekte belysning eller både opp og ned. SkyLine har en elegant og moderne design i tillegg til at den er enkel å montere.

LED-moduler

LED-modul benyttes ofte som skiltbelysning - montert på innsiden. Modulene er enkle å montere med to skruer eller med dobbelsidig tape på baksiden. 

Aluminiumsprofiler

Aluminiumsprofiler er både dekorative og utfyller en viktig rolle for å kjøle ned LED-strip, slik at lang levetid kan oppnås. Vi har aluminiumsprofiler i et stort utvalg som passer til de fleste bruksområder.

LED-strip sett

Her finner du enklere pakkeløsninger med komplette LED-strip sett. Stripsene kan kuttes til ønsket lengde ved angitte punkter.

Avdekning

Når profiler plasseres slik at lysåpningen er godt synlig for øyet, anbefales det å velge en dypere profil hvor diodene på LED stripen blir mest mulig 'vasket' bort. Sammen med frostet eller opalhvit avdekning og lyssterk LED strip, vil man kunne oppnå en ren linje med lys, uten synlige dioder.

Klar avdekning slipper gjennom mer lys og vil alltid gi synlige dioder, og benyttes derfor oftest i installasjoner hvor selve lysåpningen ikke er synlig, for eksempel indirekte belysning.

Enkelte profiler selges inklusive avdekning, andre kan benytte et utvalg avdekninger. Avdekningene kan ha forskjellige egenskaper når det gjelder lysdistribusjon, men finnes også i forskjellige former og farger. De forskjellige avdekningene som passer profilen, finner du på den samme siden som valgt aluminiumsprofil.

Indirekte belysning

Indirekte belysning blir stadig mer populært og gir et eksklusivt uttrykk. Ved slik installasjon er selve lyskilden ikke synlig, og fleksibiliteten ved valg av aluminiumsprofil og avdekning er større.

Indirekte belysning kan fungere som en fullgod allmennbelysning, men ofte bare benyttet som dekor-/effektbelysning.

led-indirekte-belysning2
led-indirekte-belysning

Noen eksempler:

aluprofil_eksempel1

Aluminiumsprofil Microstar (418481112) med frostet avdekning. LED-strip 12V 9,6W/m (250209009v2)

aluprofil_eksempel3

Aluminiumsprofil PDS4 (B1718ANODA) med Cover KA (17035) LED-strip 12V 9,6W/m (250209009v2)

aluprofil_eksempel2

Aluminiumsprofil GIP (B4574) med Cover G-L (00413) LED-strip 12V 14,4W/m (250209014v2)

aluprofil_eksempel4

Aluminiumsprofil Microstar (418481112) med frostet avdekning. LED-strip 12V 9,6W/m (250209009v2)