Meny
Meny

Teknisk LED belysning

Teknisk LED belysning

LED er ikke bare lamper. LED kan erstatte eksisterende belysning, men ikke minst gir LED muligheter for å lyssette rom på en helt ny måte.

Vi har et stort utvalg av ulike LED strip for 12V og 24V. Her finner man et bredt utvalg av enkeltfarget LED strip, Dim to warm, Tunable white og RGB/ RGBW LED strip. Alle LED stripene er dimbare (dimbar avhengig av valgt strømforsyning) og leveres i lengder fra 4m til 30m. Nyheter lanseres fortløpende.

Produktene du finner her krever god planlegging og en god del arbeid ved montering. Til gjengjeld får du en flott skreddersydd løsning med lang levetid.

Har du et ønske hjelper vi deg gjerne med å finne en løsning.

Avdekning

Når profiler plasseres slik at lysåpningen er godt synlig for øyet, anbefales det å velge en dypere profil hvor diodene på LED stripen blir mest mulig 'vasket' bort. Sammen med frostet eller opalhvit avdekning og lyssterk LED strip, vil man kunne oppnå en ren linje med lys, uten synlige dioder.

Klar avdekning slipper gjennom mer lys og vil alltid gi synlige dioder, og benyttes derfor oftest i installasjoner hvor selve lysåpningen ikke er synlig, for eksempel indirekte belysning.

Enkelte profiler selges inklusive avdekning, andre kan benytte et utvalg avdekninger. Avdekningene kan ha forskjellige egenskaper når det gjelder lysdistribusjon, men finnes også i forskjellige former og farger. De forskjellige avdekningene som passer profilen, finner du på den samme siden som valgt aluminiumsprofil.

Indirekte belysning

Indirekte belysning blir stadig mer populært og gir et eksklusivt uttrykk. Ved slik installasjon er selve lyskilden ikke synlig, og fleksibiliteten ved valg av aluminiumsprofil og avdekning er større.

Indirekte belysning kan fungere som en fullgod allmennbelysning, men ofte bare benyttet som dekor-/effektbelysning.

Indirekte belysning
Indirekte belysning
Indirekte belysning

Noen eksempler

LEDstrip

Aluminiumsprofil Microstar (418481112) med frostet avdekning. LED-strip 12V 9,6W/m (250209009v2)

LEDstrip

Aluminiumsprofil GIP (B4574) med Cover G-L (00413) LED-strip 12V 14,4W/m (250209014v2)

LEDstrip

Aluminiumsprofil PDS4 (B1718ANODA) med Cover KA (17035) LED-strip 12V 9,6W/m (250209009v2)

LEDstrip

Aluminiumsprofil Microstar (418481112) med frostet avdekning. LED-strip 12V 9,6W/m (250209009v2)

LEDstrip

LEDstrip

LEDstrip

LEDstrip

LED-strip og LED-moduler

LED-strip kan benyttes til lyssetting på steder som tidligere var vanskelig å få belyst. Vi har et stort utvalg LED-strip som enkelt kan tilpasses ditt behov. Vi har LED strip for bruk under kjøkkenbenken din for godt arbeidslys og LED-strip med RGB som gir deg mulighet til å styre fargene på lyset etter eget ønske.

LED strip for 24V DC egner seg over lengre strekk. Alle LED-strip lar seg enkelt dimme ved ønske om det. Det finnes mange LED-produkter på markedet, og vi har plukket ut noen av de beste produktene for deg.

LED Modul benyttes ofte som skiltbelysning - montert på innsiden. Modulene er enkle å montere med to skruer eller med tapen på baksiden. LED moduler leveres i ulike lysstyrker. Selve LED modulen bør monteres skjult, slik at kun lyseffekten er synlig. LED modulene selges i kjeder på 10-50 moduler.

Hva er LED-strip?

LED (Light Emitting Diode) er en halvleder-diode som utstråler lys under tilførsel av elektrisk strøm. Levetiden på en lysdiode er vesentlig lenger enn tradisjonelle lyskilder, og gjengir langt mindre varme, noe som gjør LED til en mer energieffektiv og sikker lyskilde.

NorDesign sine LED strip er fleksible, som betyr at man kan benytte LED stripene til å lyssette stort sett hva som helst, uansett form. 12V LED strip leveres på 5m ruller, og 24V LED strip leveres på 4m, 5m, 10m, 20m og 30m ruller.

LED vinner stadig terreng når det kommer til belysning. LED strip har blitt et foretrukket valg når det kommer til belysning av f.eks. større flater.

Typiske bruksområder er under overskap på kjøkken, garderobeskap, takbelysning i stue og gang etc. Det er også et marked for kreative løsninger med LED strip, hvor typiske bruksområder er rundt speil, i trappetrinn, håndløpere og under gelender (inne/ute) etc.

Valg av LED-strip

NorDesign har et bredt utvalg av ulike LED strip. Valg av hvilken type LED strip som skal benyttes, baserer seg på hovedpunktene Lumen (lysstyrke), Kelvin (fargetemperatur) og CRI > (fargegjengivelse).

Ved å ta disse tre hovedpunktene i betraktning, blir brukeropplevelsen best mulig.

Lysstyrke

Valg av LED strip er avhengig av hvor mye lys det er behov for. Det er flere parameter å ta hensyn til når man skal velge hvilken lysstyrke LED stripen skal ha.

Hva skal lyssettes?
Hvor skal lyset plasseres?
Hvor stort areal skal lyssettes?
Hvilke farger er det på omgivelsene?

Når man har dannet seg en oversikt over de ulike parameterne, står man bedre rustet til å velge riktig LED strip.

LEDstrip

På kjøkken, som er en arbeidsplass, trenger man godt med lys. For slike installasjoner, bør man benytte en lyssterk LED strip, typisk 11,5W/ 14,4W/m og gjerne kombinert med en moderne LED dimmer.

LEDstrip

For kreative løsninger, hvor selve lyset kun skal være en dekorativ effekt, benytter man gjerne en mindre lyssterk LED strip, typisk 4,8W/m. Benytt gjerne en moderne LED dimmer for slike løsninger også.