Belysning til oppkjørselen

Belysning til oppkjørselen

Tips & råd

Utelys ønsker deg
velkommen hjem!

God utebelysning på og rundt huset rekker langt, men det kan også være nødvendig med belysning av oppkjørselen, særlig hvis den dekker et større område. Om man har biloppstillingsplass og adskilt garasje kan ekstra lys bidra til å se godt samtidig som det løfter utseende på fasade og uteområdet.


Nedfelt belysning er en flott måte å lyse opp husveggen, trær og busker for å skape et flott utemiljø rundt huset. Ved montering av nedfelt lys er det viktig med riktig avstand til objektet som skal belyses og området hvor man ferdes for å unngå sjenerende lys når du går forbi.

En brosteinsbelagt oppkjørsel med markeringslys kan ta seg meget godt ut. Det blir lettere å se, samt at det gir et stilfullt uttrykk. Det finnes flere varianter for nedfelling eller nedgravning. Noen varianter har tiltbar lyskilde slik at lyset kan rettes dit du ønsker, mens andre varianter har lyset over bakkeplan og med avblending slik at det de fungerer som markeringslys med spredning ut til sidene. Samtlige lamper tåler å kjøres over med bil.

Har du en sti eller en gangvei som trenger belysning er nedfelte lys uegnet for å gjøre ferdsel trygg på mørke kvelder. Det er viktig at det tas hensyn til drenering når lysene monteres i bakken, siden opphoping av vann i hullene vil skade lampen over tid. Å velge riktig lampe for tiltenkt formål er viktig for å oppnå den effekten du ønsker. Ta gjerne kontakt med oss for hjelp til å finne riktig modell.

Portstolpelamper er lamper for montering på mur og portstolper. Lampene lyser godt opp, og gjør innkjørselen og fasaden ekstra fin. Det finnes flere varianter i både klassisk og moderne utforming, og hvor andre utelamper finnes i samme serie for pen og gjennomført kombinasjon.

Pullerter er lavere stolper som egner seg godt til belysning av innkjørselen, hagestier og langs platting. Portstolpelamper egner seg for montering oppå mur og portstolper. Det finnes varianter i klassiske og moderne utforminger, og de finnes ofte som andre typer matchende lamper i serien som benyttes på fasaden og i hagen.
Lyktestolper med ett eller flere lyktehoder er større lamper som egner seg godt til belysning av større uteplasser og innkjørsler. De kan ha høyde på over tre meter, noe som gir belysningen større dekningsgrad. Man kan også ha en enkel stolpe på tunet til for eksempel å lyse opp innkjørsel/biloppstillingsplass og deler av hagen.
Et godt alternativ for lys langs innkjørselen kan være bakkemonterte lyskastere. Dette er kraftigere lamper enn nedgravde markeringslys, og som tar mindre plass enn stolper og pullerter. Har du en lav murkant langs oppkjørselen, kan de også monteres der for å lyse godt opp og skape flott effektbelysning.

Eksempler på bruk av LED-strip i oppkjørselen

Ledstrip-Ute-3-1
Profil: HR-Line m/ Cover HR-Line 2
LED-Strip: 24V 9,6W/M
Ledstrip-Ute-3-2
Profil: PDS4 m/ Cover Liger
LED-Strip: 24V 12W/M
Ledstrip-Ute-2
Profil: PDS-NK m/ Cover Liger
LED-Strip: 24V 9,6W/M
Ledstrip-Ute-1
Profil: Lumistar 2208
LED-Strip: 24V 7,7W/M - 20M

Portstolpelamper

Portstolpelamper egner seg for montering oppå mur og portstolper. Det finnes varianter i klassiske og moderne utforminger, og kan gjerne matches med andre typer lamper på fasaden og i hagen.

Pullerter

Pullerter er lavere stolper med lys gir flott lys langs stier og oppkjørsler. Har du en lengre innkjørsel eller stier rundt huset, kan disse være et godt alternativ til å lyse opp.

Lyktestolper

Lyktestolper passer godt på tunet ved oppkjørselen, større uteområder og parkeringsplass. Her finnes det varianter med et eller flere lyktehoder.

Lyskastere

Lyskastere er kraftigere lamper som egner seg godt til å lyse opp større områder. Her finnes også mindre varianter for montering lags lave murkanter eller på bakken.

LED-strip

Profiler med LED-strips kan også benyttes på badet. Pass på at stripen har riktig IP-grad i forhold til bruk utendørs.

Nedfelte utelamper

Nedfelt belysning setter et flott preg på innkjørselen. Disse kan lyse opp langs murkanter, hagegjenstander og trær, og fungere som markeringslys for selve oppkjørselen og ved garasjen.

Service & Garanti

Når du handler hos Lysbutikken.no, er du garantert den beste service og garanti.

Det gis full garanti og reklamasjonsrett etter kjøpsloven for alle elektriske produkter. Det er minimum 2 års garanti på alle lamper. For gjenstander som er ment å vare vesentlig lenger, er reklamasjonsfristen 5 år. 

Så lenge det kan skaffes, tilbyr vi også reservedeler til eldre lamper.


Garden24 

Garden 24 - Et svært populært belysningssystem for hage og terrasse.

 5-års garanti på lykilden

 Integrert LED med lavt energiforbruk

 Montere selv, uten hjelp av elektriker

 Utvid enkelt etter behov