E14 Spotpære

E14 spotpærer er lyspærer med mer sentrert og rettet lys lik en spotlight. Disse finnes med flere spredningsgrader, avdekninger foran lyskilden og størrelser. Noen varianter har også flere mindre lyskilder rettet ut av pæren. Slike pærer kan gjøre for eksempel en vanlig liten takskinne for E14-pærer til en spotskinne.

Pærene oppgis med en typebetegnelse som indikerer type reflektor, fasong og diameter. Standard diameter på en spotpære for E14 sokkel er mellom 40 til 50 millimeter, men det finnes andre størrelser.
Typebetegnelsene kan være PAR16, PAR20, PAR22 og PAR38. PAR står for Parabolic Anodized Reflector og er en samlebetegnelse på for pærer med parabolsk form for å rette lyset fremover. Tallene etter PAR indikerer diameter på pæren, og er regnet ut fra 1/8 tomme.

En annen variant av spot-pærene kan ha typebetegnelsen R etterfulgt av tall. I dette tilfellet betyr R reflektor, mens tallene viser diameter på pæren i millimeter. Til sammenligning med PAR-pærer, har R-pærer en bredere spredningsvinkel, gjerne mellom 120 og 180 grader.

Merk at lengde og diameter på pærene varierer. Dette oppgis på hvert enkelt produkt. Klikk på produktbildet for å se mer informasjon.

Set Descending Direction
Set Descending Direction