Belysning av gang og entré

Belysning av gang og entré

Tips & råd

Entréen er det første rommet folk møter i hjemmet ditt.

I entréen skal du gjøre overgangen mellom inne og ute behagelig, og sørge for nok lys til å finne frem i garderoben.  I en lang gang handler det om å spre lyset i hele lengden, og kanskje lyse opp noen bilder på veggen. 

Gangbelysning avhenger mye av om du har vinduer eller ikke. Rommet i seg selv kan være både lite og stort, avlangt eller kvadratisk. Størrelse og form på rommet er vesentlig når du skal planlegge belysning av gang.

Det som alltid er viktig er å ha tilstrekkelig med lys, slik at rengjøring ikke foregår i "mørket". Dersom du har en lang gang kan du montere skinner eller lamper med kuppel, på den måten kan du velge litt mellom rettet lys og lys med mer spredning.

Mange ønsker å ha bilder eller andre gjenstander hengene på veggene. Da kan det være en ide å ha lys direkte over disse eller rettet lys mot de punktene som er viktig å fremheve.

Belysning av gang kan også være lysstriper montert i taket som indirekte belysning. Det skaper både en god effekt og stemning, samtidig som det gir et bidrag til allmennbelysningen.

Om du har klesskap på gangen, kan det være en god ide å ha lys inne i skapet eller et rettet lys mot skapdørene. Ved å ha flere lyspunkter inn mot skapet vil det bli mindre skygger.

Det er også mange som møblerer gangen med bord, kommoder eller lignende. Da kan en flott lampe gjøre en stor forskjell på opplevelsen av rommet. Både med hvor mye lys den tilfører gangen, men også hvilken stil lampen har.

Se vårt utvalg

Service & Garanti

Når du handler hos Lysbutikken.no, er du garantert den beste service og garanti.

Det gis full garanti og reklamasjonsrett etter kjøpsloven for alle elektriske produkter. Det er minimum 2 års garanti på alle lamper. For gjenstander som er ment å vare vesentlig lenger, er reklamasjonsfristen 5 år. 

Så lenge det kan skaffes, tilbyr vi også reservedeler til eldre lamper.