Belysning av inngangspartiet

Belysning av inngangspartiet

Tips & råd

Inngangspartiet ønsker velkommen!

God belysning ved inngangspartiet er både praktisk og dekorativt. Enten du har vindfang, lengre utvendig oppgang eller trapp ved inngangsdøren, er det behov for lys. Noen lamper kan være styrt av lyssensor, eller man kan benytte lamper som tennes ved registret bevegelse.


Veggskjold og utelamper på arm er de mest brukte typene for allmennbelysning utendørs. De kaster mye lys utover, og har ofte en definert stil som passer ellers rundt på huset i tillegg til inngangspartiet. 

Ved ytterdøren ønsker du kanskje heller en variant med blendefritt lys. Disse lyser opp området rundt lampen og gir flotte effekter på veggen, men gir likevel nok lys til å orientere seg ved inngangspartiet. Her finnes det varianter med lys vendt opp- og nedover, eller bare ned.

Har du inngangsparti med overbygg kan det være interessant med taklamper. Det finnes takskjold og downlights som egner seg for utendørs bruk.

Utenpåliggende taklamper monteres rett på himlingen. Her er det et rikt utvalg av stilarter og størrelser, og du kan velge alt fra integrert LED-lys, til lamper for dekorative lyspærer, gjerne sammen med matchende lamper i serien som brukes ellers rundt huset.

Downlights bygges inn i himlingen og lyser fast rett ned, eller de kan ha justerbar lyskilde som kan rettes dit du ønsker. 

Smarte utelamper er lamper med en eller annen variant av sensorstyring. Slike lamper kan aktiveres ved registret bevegelse etter mørkets frembrudd og lyser i en gitt periode frem til neste gang det er bevegelse i nærheten. Andre varianter slår seg på ved skumringen, og lyser frem til soloppgang.

Dersom du har dekorative markeringslys og mindre lamper ved inngangen, kan det være en idé og supplere belysningen med en lampe med bevegelsessensor for ekstra godt lys.

Dekorativ fasadebelysning fungerer også bra ved inngangen. Dette kan være alt fra små vegglamper med lys opp og ned som skaper flotte mønstre på veggen, til LED-lister og vegglampe med husnummer.

Innfelte utelamper kan bygges inn i mur og trapper. De egner seg godt både som dekorlys og belysning av mark og trapp. Lysstyrken er angitt på hver enkelt lampe, og hvilken som er korrekt for deg avhenger av bruksområdet.

Innfelt belysning kan gi eiendommen det lille ekstra. Ofte anbefaler vi å bruke utenpåliggende vegglamper som gir deg større utvalg, enklere montering og ikke minst lys på veggen de er montert. 

Dekorlys og ledelys hjelper deg navigere eiendommen på mørke kvelder mens kraftigere lamper lyser opp uteplassen der det er nødvendig.


Eksempler på bruk av LED-strip ved inngangspartiet

Ledstrip-Ute-3
Profil: Lumistar 2212P
LED-Strip: 24V 12W/M
Ledstrip-Ute-2-1
Profil: HR m/ Cover HR
LED-Strip: 24V 9,6W/M
Ledstrip-Ute-2-2
Profil: Lumistar 1919C
LED-Strip: 24V 9,6W/M

LED-strip

Profiler med LED-strips kan også benyttes på badet. Pass på at stripen har riktig IP-grad i forhold til bruk utendørs.

Service & Garanti

Når du handler hos Lysbutikken.no, er du garantert den beste service og garanti.

Det gis full garanti og reklamasjonsrett etter kjøpsloven for alle elektriske produkter. Det er minimum 2 års garanti på alle lamper. For gjenstander som er ment å vare vesentlig lenger, er reklamasjonsfristen 5 år. 

Så lenge det kan skaffes, tilbyr vi også reservedeler til eldre lamper.