Gulvlamper

Gulvlamper er en fleksibel og flott belysning. Få rommet til å virke større ved å belyse mørke kroker. En gulvlampe kan enkelt flyttes på om du trenger litt ekstra lys for håndarbeid eller lesing. En tøff stålampe et et flott komplement både med tanke på lys og interiør.

Filter
Set Descending Direction
 1. Birka gulvlampe med tekstilskjerm, høyde 155 cm
  Birka gulvlampe med tekstilskjerm, høyde 155 cm
  Fra kr 1 839,00
 2. Costello G3071 gulvlampe (u/skjerm) med leselys
  Costello G3071 gulvlampe (u/skjerm) med leselys
  Fra kr 5 686,00
 3. Dicte gulvlampe med tekstilskjerm, høyde 180 cm
  Dicte gulvlampe med tekstilskjerm, høyde 180 cm
  Fra kr 2 491,00
 4. Eketorp gulvlampe, høyde 145 cm
  Eketorp gulvlampe, høyde 145 cm
  Fra kr 2 759,00
 5. Gregory gulvlampe, høyde 140 cm
  Gregory gulvlampe, høyde 140 cm
  Fra kr 3 344,00
 6. Mira gulvlampe, høyde 145 cm
  Mira gulvlampe, høyde 145 cm
  Fra kr 1 959,00
 7. Modena 2 gulvlampe, høyde 152 cm
  Modena 2 gulvlampe, høyde 152 cm
  Fra kr 2 749,00
 8. Orlando gulvlampe, høyde 138 cm
  Orlando gulvlampe, høyde 138 cm
  Fra kr 2 675,00
 9. Vega gulvlampe, høyde 160 cm
  Vega gulvlampe, høyde 160 cm
  Fra kr 5 049,00
Set Descending Direction

Gulvlamper

Gulvlamper en god og fleksibel måte å lyssette rommet på. De kan fungere som generell belysning, sette stemningen og være dekorative gjenstander som blir som et møbel i seg selv. De kan plasseres i et hjørne i stuen, som belysning ved sofa og salongbord, ved lenestolen og sammen med annet møblement som for eksempel bokhyller, sittegrupper eller i lesekroken. De kan også anvendes på soverommet som alternativ eller komplementerende belysning.

Varianter med tekstilskjerm kommer i mange størrelser og fasonger. De gir gjerne en varm og diffus belysning, samt setter en ekstra spiss på interiøret. Lamper på tripod eller stativ er ofte større varianter som blir et flott tilskudd blant møblene. De kan gi effektfull og funksjonell belysning ved sofaen og salongbordet, eller utfylle et større område av rommet uten å være påtrengende.

Det finnes også muligheter med treverk som en essensiell del av utformingen. De er gjerne inspirert av naturlige elementer og tar seg godt ut sammen med interiør hvor skandinavisk design er en del av innredningen.

Andre materialer som gjerne benyttes, er glass og metall. Her finnes et bredt spekter som kan utfylle stilen du allerede har på ditt interiør, eller sette en egen vri. Noen utgaver har større glasskjermer, gjerne med flere lyskilder under samme skjerm. Andre varianter har én eller flere lyskilder med mindre skjerm, glasskuppel eller helt skjulte lyspærer hvor utformingen av glasset fungerer som selve lyskilden.

Lamper i metall varierer mellom alt fra tradisjonelle klassikere med flerdelt skjerm, til moderne, slanke og minimalistiske utgaver med integrert LED-lys, og blir som en egen dekorativ gjenstand. Innsiden av lampeskjermen kan være lakkert i en farge som gir en spesiell fargetoning på lyset ut over pærens egenskaper. Varianter med uplight gir godt topplys med god spredning i rommet. Det kan være indirekte lys som reflekteres tilbake fra andre flater som vegg og tak. Ønskes leselys kan du velge varianter med fleksibel lesearm.

Ønsker du en plasseringsvennlig lampe med minimalistisk design, kan en lampe for dekorpære fungere fint. Her er lyspærene synlige og er en viktig en del av utseendet. Både effekten av belysning og stemning bestemmes ut fra hvilke pærer du ønsker å benytte.