Marset

Funiculi gulvlampe med tekstilskjerm, høyde 158 cm

Funiculi gulvlampe med tekstilskjerm, høyde 158 cm

Velg variant for pris og leveringstid

Fra kr 5 749,00

marset_logo
8W
Funiculí Fabric gulvlampen har et retro og funksjonelt design med stoffskjermen, og den svarte strukturen har funksjonelle egenskaper, lar lampen lyse i alle retninger.

Gulvlampen har en dobbelklipsmekanisme som gjør det enkelt å justere høyden, og lampeskjermen kan roteres 360 °, slik at du enkelt kan justere lysretningen etter dine behov. Bunnen av gulvlampen er dekket med gummi, slik at den kalde kontakten mellom metall og gulv unngås, og det gir gulvlampen stabilitet.

Funiculi er en av Marsets mest kjente lamper. Den ble designet over 30 år siden, men er fortsatt like moderne og funksjonell i dag. Med direkte eller indirekte lys av lampen, lett justerbar høyde og forskjellige lys og dempet farger, gir Funiculí rom for innovasjon.

Mål: 

Høyde: 158 cm
Høyde skjerm: 27,5 cm
Diameter skjerm: 33 cm
Klasse: Klasse 2, krever ikke jordet tilkobling
Betjening: Med bryter
Sokkel: E27 (Stor sokkel) Vis lyspærer >>
Farge på lyset: Avhenger av lyspære

Marset er en spansk lampedesigner og -produsent med hovedsete i Barcelona i Spania. Virksomheten ble etablert på 1940-tallet som et familiedrevet firma, og er i familiens hender den dag. Firmaet drives nå av de to brødrene Javier Marset og Carlos Marset.

Marset er kjent for sin dekorative belysning i særklasse, noe som bl.a. skyldes samarbeid med innovative designere som har tolket deres filosofi på en særdeles god måte.

Lampene til Marset gjenspeiler virksomhetens verdier og fokus på design, kvalitet og teknologi. De legger stor vekt på innovasjon og holdbarhet, bærekraft og ekthet. De senere årene har lampemerket også mottatt mange designpriser som viser at virksomheten behersker kunsten å forene stil og design med god funksjonalitet og teknologi.

I dag kan du finne lamper fra Marset over stort sett hele verden. Deres design har klart å fange interessen hos et bredt publikum og mange lampeentusiaster. I Skandinavia kjenner vi Marset-lampene først og fremst gjennom de populære batterilampene, bedre kjent som Follow Me-bordlampen.

marset_logo

Lluís Porqueras

Designet av Lluís Porqueras

Lluís Porqueras erkjenner at han begynte med design, uten egentlig å vite hva industridesign handlet om. Etter noen kurs i arkitektur i 1956, etablerte han 'Stoa', det første katalanske design-studioet, som blant annet produserte lamper av Enric Franch. Sammen med Jaume Vaquero, etablerte han 'Vapor' i 1979. Selskapet produserte varme, enkle lamper. "Jeg gjorde veldig enkle ting", bekrefter Lluís. "Selv om produksjonsprosessen involverte 25 separate operasjoner, var sluttresultatet enkelheten selv". "Med tiden har jeg kommet til å innse at jeg har vært en veldig dårlig forretningsmann. Heldigvis viste Marset interesse for hva vi gjorde i Vapor, og store deler av vår katalog utgjør nå en del av deres kolleksjon".