Marset

Funiculi A vegglampe, høyde 50 cm

Funiculi A vegglampe, høyde 50 cm

Velg variant for pris og leveringstid

Fra kr 2 966,00

marset_logo
46W
Funiculi vegglampen er i et funksjonelt og retro design. Funiculi-vegglampen har en dobbelklipsmekanisme, så man enkelt kan justere høyden til vegglampen, og lampeskjermen kan roteres 360°, alt dette gjør at Funiculi-vegglampen er lett å bruke, man kan sitte i lesehjørnet eller ligge i sengen og justere den til rette høyde og vinkel.

Funiculi vegglampen kan passe inn i et hvert rom med sin funksjonalitet og design.

Funiculi lampeserien ble oppdatert i 2012 fra sitt originale lampedesign fra 1979 av designeren Lluís Porqueras, som alltid søkte en enkelhet og nyttighet i sitt design. Denne vegglampen kom til i 2013 da serien ble utvidet.

Bryter på ledning.

Mål: 

Høyde: 49,2 cm
Diameter skjerm: 15,5 cm
Høyde skjerm: 7 cm
Fremspring: 29,5 cm
Avstand mellom festepunkter: 39 cm
Klasse: Klasse 2, krever ikke jordet tilkobling
Ledning: Med ledning og stikk
Betjening: Med bryter
Sokkel: E14
Farge på lyset: Avhenger av lyspære

Marset er en spansk lampedesigner og -produsent med hovedsete i Barcelona i Spania. Virksomheten ble etablert på 1940-tallet som et familiedrevet firma, og er i familiens hender den dag. Firmaet drives nå av de to brødrene Javier Marset og Carlos Marset.

Marset er kjent for sin dekorative belysning i særklasse, noe som bl.a. skyldes samarbeid med innovative designere som har tolket deres filosofi på en særdeles god måte.

Lampene til Marset gjenspeiler virksomhetens verdier og fokus på design, kvalitet og teknologi. De legger stor vekt på innovasjon og holdbarhet, bærekraft og ekthet. De senere årene har lampemerket også mottatt mange designpriser som viser at virksomheten behersker kunsten å forene stil og design med god funksjonalitet og teknologi.

I dag kan du finne lamper fra Marset over stort sett hele verden. Deres design har klart å fange interessen hos et bredt publikum og mange lampeentusiaster. I Skandinavia kjenner vi Marset-lampene først og fremst gjennom de populære batterilampene, bedre kjent som Follow Me-bordlampen.

marset_logo

Lluís Porqueras

Designet av Lluís Porqueras

Lluís Porqueras erkjenner at han begynte med design, uten egentlig å vite hva industridesign handlet om. Etter noen kurs i arkitektur i 1956, etablerte han 'Stoa', det første katalanske design-studioet, som blant annet produserte lamper av Enric Franch. Sammen med Jaume Vaquero, etablerte han 'Vapor' i 1979. Selskapet produserte varme, enkle lamper. "Jeg gjorde veldig enkle ting", bekrefter Lluís. "Selv om produksjonsprosessen involverte 25 separate operasjoner, var sluttresultatet enkelheten selv". "Med tiden har jeg kommet til å innse at jeg har vært en veldig dårlig forretningsmann. Heldigvis viste Marset interesse for hva vi gjorde i Vapor, og store deler av vår katalog utgjør nå en del av deres kolleksjon".