Solcelle

Filter
Set Descending Direction
Set Descending Direction

Solcellelamper - Solcelledrevet dekorlys

En solcelle lampe lader i dagslys og tenner når det blir mørkt. Lyser til det ladede batteriet går tomt eller lyset kommer tilbake.

Lampene du finner her er solcelle lys og dekorlys. Solcellelamper utendørs krever direkte sollys for å lade, og vil tenne automatisk ved mørkets frembrudd.

Hvor mye glede du vil ha av lampene avhenger derfor av hvor i landet du bor. Det må være nok sollys på lampen til at batteriet lader, og mørkt nok om kvelden til at lampen tenner. Størst glede av lampene vil du ha sør for Dovre. En utelampe med solcelle er designet for å gi best mulig lys lengst mulig, og ikke mest mulig lys.

På vinteren begrenses ladetiden på en solcellelampe utendørs betraktelig, samtidig som batteriet ikke vil trives så godt i kaldt klima. Det må derfor ikke forventes så mye av lampene i årets mørkeste måneder. 

Det kan derfor være fornuftig å se etter alternativer til utebelysning med solcelle, da utelys med solcelle ikke alltid kan gi deg det lyset du forventer.

Solcelle lamper ute er lamper med dekorlys som vil gi hagen, vinduskarmen eller terrassen det lille ekstra. Solcelle belysning ute kan være solcelle lamper på jordspyd, hengende eller veggmontert. En solcelle utelampe kan også være solcelle lykt eller en solcelle spot.

Dersom du har behov for mer lys enn litt dekorlys noen timer om kvelden, anbefaler vi å strekke strøm og finne en egnet lampe som dekker ditt lysbehov mer enn hva solcelle utelys kan gjøre.

P_solcell