Fabbian

Beluga takpendel

Beluga takpendel

Velg variant for pris og leveringstid

Fra kr 3 076,00

Fabbian
50W
Lampeserie i presset krystall med armatur i krom. Velg farger på krystallglasset.

Dreibar og kippbart lampehode. Opphenget kan enkelt avkortes til ønsket lengde (max 115 cm). Velegnet som pendel over kjøkkenbenk eller spisebordet. Også godt egnet som et alternativ til downlight i rom hvor det er spesielt høyt under taket.For fast montering, leveres uten ledning og bryter. Kan dimmes med ekstern dimmer.

Mål: 

Diameter skjerm: 9 cm
Største bredde på skjerm (inkl feste): 11,4 cm
Diameter takfeste: 7,5 cm
Lengde: 20 - 115 cm
Klasse: Klasse 2, krever ikke jordet tilkobling
Materiale: Krystall/Krom
Sokkel: GU10
Farge på lyset: Avhenger av lyspære
Kan dimmes?: Ja

Det italienske lampemerket Fabbian Illuminazione ble grunnlagt i 1961 som produsent av lamper og belysning i hjemmet.

Allerede fra starten av høstet produktene internasjonal anerkjennelse på grunn av sitt høye kvalitetsnivå. Det høye nivået gjør lampene fortsatt eksklusive og imponerende, både når det gjelder materiale, design og funksjonalitet. Spesielt populære er Ice Cube-lampene og Beluga-lampene.

Siden mai 2018 har virksomheten hatt nye innehavere. Deres visjon har ført til mange spennende prosjekter innen belysning, som f.eks. transformasjon av lampene til energivennlige LED-produkter kombinert med utsøkt design og bærekraft. I dag blir mange nye Fabbian-lamper designet av kjente, italienske designere som Marc Sadler, Roberto Pamio og Paolo De Lucchi. Det vitner om et stadig fokus på stilfullt, italiensk design hos Fabbian.

Fabbian

Marc_Sadler

Designet av Marc Sadler

Marc Sadler er fransk statsborger, født i Østerrike, og bor for tiden i Milan. Eksperimentering med plast har ofte vært en av nøkkelfaktorene i aktivitetene hans. Han viste allerede en sterk nysgjerrighet for valg av materialet for sin avhandling på ENSAD i Paris. Ved begynnelsen av syttitallet, perfeksjonerte han den første ski-støvelen i Thermo-plastmateriale som var helt resirkulerbar, som senere ble kommersialisert av det italienske firmaet Caber (senere kjent som Lotto). Han fikk raskt ansvar hele samlinger og starter et langt og fruktbart samarbeid som førte til patentering av ski-støvelen med et symmetriske skall, som i mange år var den mest solgte ski-støvel i verden.

Hans design er belønnet med Compasso d'Oro ADI (Industrial Design Association) for lampene Drop (Flos, 1994), Tite og Mite (Foscarini, 2001) og bokhyllen Big (Caimi Brevetti, 2008). Hans arbeid har vunnet mange internasjonale designpriser gjennom årene. Hans ryggbeskytter for motorsyklister er designet for Dainese og er nå plassert i den faste samlingen design ved MOMA i New York og lampen Mite (Foscarini) er en del av designsamlingen av Beaubourg i Paris.