Marset

Funiculi S bordlampe, høyde 50 cm

Funiculi S bordlampe, høyde 50 cm

Velg variant for pris og leveringstid

Fra kr 2 182,00 FØR kr 2 567,00

marset_logo
46W
Funiculi-bordlampen har et smart retro design og har funksjonelle funksjoner som gjør at den kan lyse i alle retninger.

Funiculi-lampeserien fra 2012 er en ny versjon av en lampedesignet fra 1979, som bevarer lampens stil og dens opprinnelige funksjoner, og denne bordlampen ble utgitt i 2013 da man ønsket å utvide lampeserien.

Denne bordlampen har samme dobbeltklippsmekanisme som i originalen som gjør at den er lett å justere høyden til og lampeskjermen kan roteres 360°, slik at man enkelt kan justere lysretningen etter sine behov. Undersiden av bordlampen er den dekket av gummi, slik at den står stabilt på bordet.

Funiculi-bordlampen kan brukes mange steder med sine funksjoner, f.eks. i stuen som leselys, og som arbeidslampe på skrivebordet.

Lampen leveres i flere farger. Bryter på ledning.

Mål: 

Høyde: 50,3 cm
Diameter skjerm: 15,5 cm
Diameter lampefot: 19,7 cm
Klasse: Klasse 2, krever ikke jordet tilkobling
Betjening: Med bryter
Sokkel: E14
Farge på lyset: Avhenger av lyspære

Marset er en spansk lampedesigner og -produsent med hovedsete i Barcelona i Spania. Virksomheten ble etablert på 1940-tallet som et familiedrevet firma, og er i familiens hender den dag. Firmaet drives nå av de to brødrene Javier Marset og Carlos Marset.

Marset er kjent for sin dekorative belysning i særklasse, noe som bl.a. skyldes samarbeid med innovative designere som har tolket deres filosofi på en særdeles god måte.

Lampene til Marset gjenspeiler virksomhetens verdier og fokus på design, kvalitet og teknologi. De legger stor vekt på innovasjon og holdbarhet, bærekraft og ekthet. De senere årene har lampemerket også mottatt mange designpriser som viser at virksomheten behersker kunsten å forene stil og design med god funksjonalitet og teknologi.

I dag kan du finne lamper fra Marset over stort sett hele verden. Deres design har klart å fange interessen hos et bredt publikum og mange lampeentusiaster. I Skandinavia kjenner vi Marset-lampene først og fremst gjennom de populære batterilampene, bedre kjent som Follow Me-bordlampen.

marset_logo

Lluís Porqueras

Designet av Lluís Porqueras

Lluís Porqueras erkjenner at han begynte med design, uten egentlig å vite hva industridesign handlet om. Etter noen kurs i arkitektur i 1956, etablerte han 'Stoa', det første katalanske design-studioet, som blant annet produserte lamper av Enric Franch. Sammen med Jaume Vaquero, etablerte han 'Vapor' i 1979. Selskapet produserte varme, enkle lamper. "Jeg gjorde veldig enkle ting", bekrefter Lluís. "Selv om produksjonsprosessen involverte 25 separate operasjoner, var sluttresultatet enkelheten selv". "Med tiden har jeg kommet til å innse at jeg har vært en veldig dårlig forretningsmann. Heldigvis viste Marset interesse for hva vi gjorde i Vapor, og store deler av vår katalog utgjør nå en del av deres kolleksjon".