Meny
Meny

W164 Alto gulvlampe

100W
28437,-
Inkl mva.
W164 Alto gulvlampe is available for purchase in increments of 1

Velg ønsket Farge / Materiale

GråGrå
HvitHvit
SortSort

* Påkrevde felt

Velg variant for lagerstatus og leveringstid.

Varekode: E51 WB164F102-H
Produktbeskrivelse
w164 alto er en ny type frittstående lampe for indirekte lys. Stangen har en sofistikert LED-teknikk med 10 000 Lumen, som gir en veldig jevn og super-vidvinklet fordeling av lyset. Nesten 180 grader.

Den øverste platen på basen er et stort dimmehjul, som også inkluderer bryteren. w164 alto har dynamisk dimming som betyr at fargetemperaturen til lyset blir varmere når lampen er dimmet ned.

Den sideveis usymmetriske sammensetningen av de sylindriske enhetene fremkaller ett brutalt, dekonstruktivt syn på arkitekturen. w164 alto deler disse verdiene for å bli definisjonen av holdningen bak konseptet.
Mål: Høyde: 192 cm
Høyde fot: 36 cm
Bredde: 25,5 cm
Dybde: 18,5 cm
Lengde ledning: 200 cm
Farge på lyset 2700-2850 Kelvin
Fargegjengivelse CRI > 90
Lysstyrke: 10 000 Lumen
Forventet levetid: 50 000 timer     Mer informasjon >>
Lysspredning: 180°
Materiale: Aluminium og stål
Tilleggsinformasjon
Produsent
Wästberg

Wästberg er designbelysning som dekker behovene for både det profesjonelle så vel som det private marked. Dette er interiørbelysning med høy fokus på design og teknologi med utstrakt bruk av LED integrert i sine belysningsprodukter.

Magnus Wästberg

Magnus Wästberg
Foto: Mikkel Heriba

Lampefirmaet Wästberg oppsto fra den bråmodne innsikten hos en ung svensk mann. Han hadde identifisert en systematisk svikt rådende i de fleste kontorer og offentlige steder i verden - et problem så monumentalt at ingen verken orket, eller ønsket, å konfrontere det.I ett utgitt manifest med tittelen Lamps for Neanderthal Man (2008), skisserte han en utvikling som hadde gått galt i svært lang tid. I korte trekk hadde man i en misforstått jakt etter effektivitet og standardisering blitt fratatt private sfærer, med lys som eneste beskyttelse.

Wästberg ønsket å bringe lyset nærmere mennesket. Åpne øynene til dem som lukker dem, uten å blende dem. Gjenopplive verdsettelsen av sublime skygger og kontraster. Effektivisere bruken av energi og materialer, spesielt viktig i en verden som har overskredet sin moralske myndighet.

Med en nedskalert generell takbelysning, og sofistikert direkte lys fra skrivebordslamper, vegglamper, gulvlamper og pendellamper, ønsket Wästberg å bygge en ny helhet. Kalde og sterile omgivelser med konstant statisk lysstyrke kunne omgjøres til et stemningsfullt miljø gjennom vakker og funksjonell belysning som egner seg for trivsel. Det gjensto å skape den sofistikerte direkte belysningen.

Etter å ha drevet på i nesten ni år, har Wästberg nå forlatt sin egen private sfære - til å bli betraktet som en etablert aktør i, og for, det offentlige søkelys. Dette har ikke hindret utviklingen av lamper for folks hjem.

Forøvrig har lite har endret seg siden starten. Det som gjenstår er i dyp respekt for den mest grunnleggende av menneskelige behov - uttrykt ved en kombinasjon av estetikk, avansert teknologi og ressurssparing. Det som også gjenstår er det tette samarbeidet med noen av verdens mest anerkjente arkitekter, designere og belysningseksperter.

Designer

Dirk Winkel

Dirk Winkel

Dirk Winkel er en Berlin-basert produktdesigner som studerte kunst ved universitet (UdK) i Berlin og avsluttet med en mastergrad i produktdesign på Royal College of Art, London i 2010. Siden 2012 lærer han konstruksjons-design ved UdK. Han er spesialisert på belysning og møbeldesign og jobbet for ulike designere og designhus i Berlin og London før han satte opp sitt eget studio i Berlin sommeren 2011. Hans arbeid har blitt omtalt av Frame, icon, Surface, Monocle, Gestalten Verlag med fler. Har blitt utstilt på mange steder som Art Basel Miami, the VitraHaus eller London Design Museum og har vunnet flere priser og nominasjoner som GOOD DESIGN (Chicago Athenaeum), Swedish Design Award (Svensk Form), Designs of the Year og German Design Award 2015.

 

For Wästberg har Dirk Winkel designet Winkel w127-serien, w154 og w164 Alto.