Meny
Meny

W163 Lampyre bordlampe

40W
Pris fra: 6500,-
Inkl mva.
W163 Lampyre bordlampe is available for purchase in increments of 1

* Påkrevde felt

Velg variant for lagerstatus og leveringstid.

Varekode: E51 WB163T100-H
Produktbeskrivelse
w163 lampyre er laget av to deler opalisert glass: en sylindrisk base som støtter en konisk skjerm, utstråler ett beroligende lys fra bunn til topp. Lyset kan med dimmeren justeres fra veldig sterkt til en spøkelsesaktig glorie. Lampyre er det franske navnet på glødeorm, som kan knyttes til det veldig naturlige aspektet ved denne lampen.

w163 lampyre kommer i to størrelser. Den store er ideell som frittstående og vil lyse opp hvilket som helst område med mykhet. Den lille gjøre seg bra på en hylle eller - for å følge den varme svenske vanen - i ett vindu for å skinne ett vennlig lys både ut mot gaten og til hjemmet.

Liten modell har sokkel E14 og stor modell har sokkel E27. Lyspære medfølger ikke.
Mål: Liten modell:
Høyde: 31 cm
Diameter: 23,8 cm
Lengde ledning: 250 cm

Stor modell:
Høyde: 49,8 cm
Diameter: 38 cm
Lengde ledning: 250 cm
Farge på lyset Avhenger av lyspære
Tilleggsinformasjon
Produsent
Wästberg

Wästberg er designbelysning som dekker behovene for både det profesjonelle så vel som det private marked. Dette er interiørbelysning med høy fokus på design og teknologi med utstrakt bruk av LED integrert i sine belysningsprodukter.

Magnus Wästberg

Magnus Wästberg
Foto: Mikkel Heriba

Lampefirmaet Wästberg oppsto fra den bråmodne innsikten hos en ung svensk mann. Han hadde identifisert en systematisk svikt rådende i de fleste kontorer og offentlige steder i verden - et problem så monumentalt at ingen verken orket, eller ønsket, å konfrontere det.I ett utgitt manifest med tittelen Lamps for Neanderthal Man (2008), skisserte han en utvikling som hadde gått galt i svært lang tid. I korte trekk hadde man i en misforstått jakt etter effektivitet og standardisering blitt fratatt private sfærer, med lys som eneste beskyttelse.

Wästberg ønsket å bringe lyset nærmere mennesket. Åpne øynene til dem som lukker dem, uten å blende dem. Gjenopplive verdsettelsen av sublime skygger og kontraster. Effektivisere bruken av energi og materialer, spesielt viktig i en verden som har overskredet sin moralske myndighet.

Med en nedskalert generell takbelysning, og sofistikert direkte lys fra skrivebordslamper, vegglamper, gulvlamper og pendellamper, ønsket Wästberg å bygge en ny helhet. Kalde og sterile omgivelser med konstant statisk lysstyrke kunne omgjøres til et stemningsfullt miljø gjennom vakker og funksjonell belysning som egner seg for trivsel. Det gjensto å skape den sofistikerte direkte belysningen.

Etter å ha drevet på i nesten ni år, har Wästberg nå forlatt sin egen private sfære - til å bli betraktet som en etablert aktør i, og for, det offentlige søkelys. Dette har ikke hindret utviklingen av lamper for folks hjem.

Forøvrig har lite har endret seg siden starten. Det som gjenstår er i dyp respekt for den mest grunnleggende av menneskelige behov - uttrykt ved en kombinasjon av estetikk, avansert teknologi og ressurssparing. Det som også gjenstår er det tette samarbeidet med noen av verdens mest anerkjente arkitekter, designere og belysningseksperter.

Designer

Inga Sempé

Inga Sempé

Foto: Marion Leflour

Inga Sempe er en verdenskjent fransk designer med en følsomhet utenom det vanlige. Hun har skapt enestående arbeider i form av møbler, belysning, gjenstander og tekstiler for flere kjente varemerker. Inga mottok designprisen Grand Prix de la Creation en ­design de la ville de Paris i 2003. Hun bor og arbeider i Paris.

 

For Wästberg har Inga Sempé designet w103 serien, w153 Île and w163 Lampyre.