Meny
Meny

W153 ÎLE bordlampe

6W
3232,-
Inkl mva.
W153 ÎLE bordlampe is available for purchase in increments of 1

Velg ønsket Farge / Materiale

GråbrunGråbrun
HimmelblåHimmelblå
LysegulLysegul
Petrol grønnPetrol grønn
ValmuerødValmuerød

* Påkrevde felt

Velg variant for lagerstatus og leveringstid.

Varekode: E51 WB153M10580-H
Produktbeskrivelse
På samme måte som med sammenleggbare stoler i forhold til de vanlige, har ikke klemlampene samme status som bordlamper. Det virker urettferdig, siden klemlamper er veldig nyttige. Kanskje det er knyttet til deres unike bruk og det faktum at når de ikke er klemt fast, er de ikke i stand til å stå alene uten å miste balansen eller velte.

Inga Sempé var alltid imponert over sin barndoms smarte klemlamper, brukt i mange franske landsteder, da du kunne få dem veldig billig i jernvareforretninger. Det var veldig enkelt: en klemme festes til sokkelen på en glødelampe og en kjegleformet lampeskjerm festet på pæren for å lede lyset. Et mesterverk.

Så, for å forbedre statusen til klemlamper, og for å få tilbake det glade og lette preget, var målet for w153 île å åpne opp for flere bruksområder for en vanlig klemlampe, å gjøre den til en lampe med flere funksjoner. En mulighet er foten, som gjør at den kan settes på en overflate som en bordlampe. Lampen kan også monteres på veggen. Og sist men åpenbart ikke minst, det er en klemme for å feste lampen uansett hvor du trenger den.
Betjening Med bryter
Mål: Høyde: 16 cm
Diameter: 19 cm
Lengde ledning: 200 cm
Farge på lyset 2700 Kelvin
Fargegjengivelse CRI > 90
Lysstyrke: 530 Lumen
Forventet levetid: 50 000 timer     Mer informasjon >>
Kan dimmes? Avhenger av lyspære
Materiale: Aluminium og stål
Tilleggsinformasjon
Produsent
Wästberg

Wästberg er designbelysning som dekker behovene for både det profesjonelle så vel som det private marked. Dette er interiørbelysning med høy fokus på design og teknologi med utstrakt bruk av LED integrert i sine belysningsprodukter.

Magnus Wästberg

Magnus Wästberg
Foto: Mikkel Heriba

Lampefirmaet Wästberg oppsto fra den bråmodne innsikten hos en ung svensk mann. Han hadde identifisert en systematisk svikt rådende i de fleste kontorer og offentlige steder i verden - et problem så monumentalt at ingen verken orket, eller ønsket, å konfrontere det.I ett utgitt manifest med tittelen Lamps for Neanderthal Man (2008), skisserte han en utvikling som hadde gått galt i svært lang tid. I korte trekk hadde man i en misforstått jakt etter effektivitet og standardisering blitt fratatt private sfærer, med lys som eneste beskyttelse.

Wästberg ønsket å bringe lyset nærmere mennesket. Åpne øynene til dem som lukker dem, uten å blende dem. Gjenopplive verdsettelsen av sublime skygger og kontraster. Effektivisere bruken av energi og materialer, spesielt viktig i en verden som har overskredet sin moralske myndighet.

Med en nedskalert generell takbelysning, og sofistikert direkte lys fra skrivebordslamper, vegglamper, gulvlamper og pendellamper, ønsket Wästberg å bygge en ny helhet. Kalde og sterile omgivelser med konstant statisk lysstyrke kunne omgjøres til et stemningsfullt miljø gjennom vakker og funksjonell belysning som egner seg for trivsel. Det gjensto å skape den sofistikerte direkte belysningen.

Etter å ha drevet på i nesten ni år, har Wästberg nå forlatt sin egen private sfære - til å bli betraktet som en etablert aktør i, og for, det offentlige søkelys. Dette har ikke hindret utviklingen av lamper for folks hjem.

Forøvrig har lite har endret seg siden starten. Det som gjenstår er i dyp respekt for den mest grunnleggende av menneskelige behov - uttrykt ved en kombinasjon av estetikk, avansert teknologi og ressurssparing. Det som også gjenstår er det tette samarbeidet med noen av verdens mest anerkjente arkitekter, designere og belysningseksperter.

Designer

Inga Sempé

Inga Sempé

Foto: Marion Leflour

Inga Sempe er en verdenskjent fransk designer med en følsomhet utenom det vanlige. Hun har skapt enestående arbeider i form av møbler, belysning, gjenstander og tekstiler for flere kjente varemerker. Inga mottok designprisen Grand Prix de la Creation en ­design de la ville de Paris i 2003. Hun bor og arbeider i Paris.

 

For Wästberg har Inga Sempé designet w103 serien, w153 Île and w163 Lampyre.