Meny
Meny

W131 Bell takpendel

35W
3096,-
Inkl mva.
W131 Bell takpendel is available for purchase in increments of 1

Velg ønsket Farge / Materiale

AluminiumAluminium
BeigeBeige
GrønnGrønn
HvitHvit
Klar oransjeKlar oransje
SafirblåSafirblå
SepiabrunSepiabrun
SignalrødSignalrød
SinkgulSinkgul
SortSort

* Påkrevde felt

Velg variant for lagerstatus og leveringstid.

Varekode: E51 WB131S11111-H
Produktbeskrivelse
Claesson Koivisto Rune W131 er en relativt liten takpendel, men den gir godt lys til tross for sin størrelse og er lett å plassere.

Den er miljøvennlig, laget av resirkulert aluminium som deretter er spraymalt.

Lampen har en myk organisk form. Takpendelen er er støpt i en sandform, noe som betyr at det kan være uregelmessigheter i lampens finish, men disse bør være der.

Lyset gjør seg godt alene eller i grupper. Miks gjerne farger.
Mål: Diameter: 12 cm
Høyde: 11,3 cm
Lengde ledning (max): 280 cm
Farge på lyset Avhenger av lyspære
Kan dimmes? Ja
Materiale: Aluminium
Tilleggsinformasjon
Produsent
Wästberg

Wästberg er designbelysning som dekker behovene for både det profesjonelle så vel som det private marked. Dette er interiørbelysning med høy fokus på design og teknologi med utstrakt bruk av LED integrert i sine belysningsprodukter.

Magnus Wästberg

Magnus Wästberg
Foto: Mikkel Heriba

Lampefirmaet Wästberg oppsto fra den bråmodne innsikten hos en ung svensk mann. Han hadde identifisert en systematisk svikt rådende i de fleste kontorer og offentlige steder i verden - et problem så monumentalt at ingen verken orket, eller ønsket, å konfrontere det.I ett utgitt manifest med tittelen Lamps for Neanderthal Man (2008), skisserte han en utvikling som hadde gått galt i svært lang tid. I korte trekk hadde man i en misforstått jakt etter effektivitet og standardisering blitt fratatt private sfærer, med lys som eneste beskyttelse.

Wästberg ønsket å bringe lyset nærmere mennesket. Åpne øynene til dem som lukker dem, uten å blende dem. Gjenopplive verdsettelsen av sublime skygger og kontraster. Effektivisere bruken av energi og materialer, spesielt viktig i en verden som har overskredet sin moralske myndighet.

Med en nedskalert generell takbelysning, og sofistikert direkte lys fra skrivebordslamper, vegglamper, gulvlamper og pendellamper, ønsket Wästberg å bygge en ny helhet. Kalde og sterile omgivelser med konstant statisk lysstyrke kunne omgjøres til et stemningsfullt miljø gjennom vakker og funksjonell belysning som egner seg for trivsel. Det gjensto å skape den sofistikerte direkte belysningen.

Etter å ha drevet på i nesten ni år, har Wästberg nå forlatt sin egen private sfære - til å bli betraktet som en etablert aktør i, og for, det offentlige søkelys. Dette har ikke hindret utviklingen av lamper for folks hjem.

Forøvrig har lite har endret seg siden starten. Det som gjenstår er i dyp respekt for den mest grunnleggende av menneskelige behov - uttrykt ved en kombinasjon av estetikk, avansert teknologi og ressurssparing. Det som også gjenstår er det tette samarbeidet med noen av verdens mest anerkjente arkitekter, designere og belysningseksperter.

Designer

Claesson Koivisto Rune

Claesson Koivisto Rune

Foto: Knut Koivisto

De svenske arkitektene og designere Mårten Claesson, Eero Koivisto og Ola Rune åpnet i 1995 sitt studio i Stockholm. Bestillingsverk for den prisbelønte praksisen inkluderer Inde/Jacobs galleri i Texas, Nobis Hotel og Hotel Skeppsholmen i Stockholm, Sfera Building i Kyoto, Tind prefabrikerte hus og ett antall av private hus i Sverige og i utlandet. Deres arkitektverk har blitt utstilt på Venezia Architecture Biennale. Som designere jobber de blant andre med Arflex, Cappellini, Fontana Arte, Kasthall, Living Divani, Marsotto Edizioni, Offecct, Paola Lenti, Swedese og Tacchini. Deres design har vunnet priser inkludert Designer of the Year 2011 og 2014 av Elle Décor Italia, Red Dot “Best of the Best” 2014 og The Bruno Mathsson Prize 2015.

 

For Wästberg har Claesson Koivisto Rune designet w081-serien, w126-serien, w131-serien, w151 Extra Large Pendant og w161 Marfa.