Meny
Meny

W171 Alma taklampe, diameter 69 cm

40W
6277,-
Inkl mva.
W171 Alma taklampe, diameter 69 cm is available for purchase in increments of 1

Velg ønsket Farge / Materiale

GråhvitGråhvit
HvitHvit

* Påkrevde felt

Velg variant for lagerstatus og leveringstid.

Varekode: E51 WB171C/W19002-H
Vi har flere modeller i W171 Alma-serien. Her finner du W171 Alma fra Wästberg
Produktbeskrivelse
W171 Alma taklampe er en lampe i en serie fra svenske Wästberg. Lampen er inspirert av vann, og hvordan krusningene i vannet oppfører seg når noe treffer det. Lampen er dimbar med ekstern dimmer ved bruk av dimbare pærer.

Lyspære medfølger.
Mål: Diameter: 69 cm
Høyde fra tak: 10 cm
Diameter takfeste: 10 cm
Høyde skjerm: 2,3 cm
Farge på lyset Avhenger av lyspære
Kan dimmes? Ja
Vekt: 4,5 kg
Materiale: Aluminium
Produsent
Wästberg

Wästberg er designbelysning som dekker behovene for både det profesjonelle så vel som det private marked. Dette er interiørbelysning med høy fokus på design og teknologi med utstrakt bruk av LED integrert i sine belysningsprodukter.

Magnus Wästberg

Magnus Wästberg
Foto: Mikkel Heriba

Lampefirmaet Wästberg oppsto fra den bråmodne innsikten hos en ung svensk mann. Han hadde identifisert en systematisk svikt rådende i de fleste kontorer og offentlige steder i verden - et problem så monumentalt at ingen verken orket, eller ønsket, å konfrontere det.I ett utgitt manifest med tittelen Lamps for Neanderthal Man (2008), skisserte han en utvikling som hadde gått galt i svært lang tid. I korte trekk hadde man i en misforstått jakt etter effektivitet og standardisering blitt fratatt private sfærer, med lys som eneste beskyttelse.

Wästberg ønsket å bringe lyset nærmere mennesket. Åpne øynene til dem som lukker dem, uten å blende dem. Gjenopplive verdsettelsen av sublime skygger og kontraster. Effektivisere bruken av energi og materialer, spesielt viktig i en verden som har overskredet sin moralske myndighet.

Med en nedskalert generell takbelysning, og sofistikert direkte lys fra skrivebordslamper, vegglamper, gulvlamper og pendellamper, ønsket Wästberg å bygge en ny helhet. Kalde og sterile omgivelser med konstant statisk lysstyrke kunne omgjøres til et stemningsfullt miljø gjennom vakker og funksjonell belysning som egner seg for trivsel. Det gjensto å skape den sofistikerte direkte belysningen.

Etter å ha drevet på i nesten ni år, har Wästberg nå forlatt sin egen private sfære - til å bli betraktet som en etablert aktør i, og for, det offentlige søkelys. Dette har ikke hindret utviklingen av lamper for folks hjem.

Forøvrig har lite har endret seg siden starten. Det som gjenstår er i dyp respekt for den mest grunnleggende av menneskelige behov - uttrykt ved en kombinasjon av estetikk, avansert teknologi og ressurssparing. Det som også gjenstår er det tette samarbeidet med noen av verdens mest anerkjente arkitekter, designere og belysningseksperter.

Designer

Tham og Videgård

De svenske arkitektene Bolle Tham & Martin Videgård har vunnet mange priser og utmerkelser, blant annet svenske Årets Arkitekter. Arbeidet deres beskrives som tydelig og sjenerøst, med fokus på arkitektur og design – fra byplanlegging i stor skala til bygg, interiører og objekter. Tham & Videgård er basert i Stockholm og integrerer sin arkitektoniske virksomhet med undervisning og forelesninger på arkitektskoler rundt i Sverige og utlandet.