Meny
Meny

W132 Nendo a5 bordlampe

40W
X2
22128,-
Inkl mva.
W132 Nendo a5 bordlampe is available for purchase in increments of 1

Velg ønsket Farge / Materiale

BlåBlå
HvitHvit
RosaRosa
SortSort

* Påkrevde felt

Velg variant for lagerstatus og leveringstid.

Varekode: E51 WB132A502-H
Vi har flere modeller i W132 Nendo-serien. Her finner du W132 Nendo fra Wästberg
Produktbeskrivelse
W132 Nendo a5 bordlampe
Betjening Med bryter
Farge på lyset Avhenger av lyspære
Tilleggsinformasjon
Produsent
Wästberg

Wästberg er designbelysning som dekker behovene for både det profesjonelle så vel som det private marked. Dette er interiørbelysning med høy fokus på design og teknologi med utstrakt bruk av LED integrert i sine belysningsprodukter.

Magnus Wästberg

Magnus Wästberg
Foto: Mikkel Heriba

Lampefirmaet Wästberg oppsto fra den bråmodne innsikten hos en ung svensk mann. Han hadde identifisert en systematisk svikt rådende i de fleste kontorer og offentlige steder i verden - et problem så monumentalt at ingen verken orket, eller ønsket, å konfrontere det.I ett utgitt manifest med tittelen Lamps for Neanderthal Man (2008), skisserte han en utvikling som hadde gått galt i svært lang tid. I korte trekk hadde man i en misforstått jakt etter effektivitet og standardisering blitt fratatt private sfærer, med lys som eneste beskyttelse.

Wästberg ønsket å bringe lyset nærmere mennesket. Åpne øynene til dem som lukker dem, uten å blende dem. Gjenopplive verdsettelsen av sublime skygger og kontraster. Effektivisere bruken av energi og materialer, spesielt viktig i en verden som har overskredet sin moralske myndighet.

Med en nedskalert generell takbelysning, og sofistikert direkte lys fra skrivebordslamper, vegglamper, gulvlamper og pendellamper, ønsket Wästberg å bygge en ny helhet. Kalde og sterile omgivelser med konstant statisk lysstyrke kunne omgjøres til et stemningsfullt miljø gjennom vakker og funksjonell belysning som egner seg for trivsel. Det gjensto å skape den sofistikerte direkte belysningen.

Etter å ha drevet på i nesten ni år, har Wästberg nå forlatt sin egen private sfære - til å bli betraktet som en etablert aktør i, og for, det offentlige søkelys. Dette har ikke hindret utviklingen av lamper for folks hjem.

Forøvrig har lite har endret seg siden starten. Det som gjenstår er i dyp respekt for den mest grunnleggende av menneskelige behov - uttrykt ved en kombinasjon av estetikk, avansert teknologi og ressurssparing. Det som også gjenstår er det tette samarbeidet med noen av verdens mest anerkjente arkitekter, designere og belysningseksperter.

Designer

Nendo

Oki Sato

Oki Sato er hoveddesigner og grunnlegger av nendo.

Født i 1977 i Toronto, Canada. Ble sivilarkitekt ved Waseda University, Tokyo i 2002. Etablerte designstudioet “nendo” i samme år. Aktiviteten i designverdenen har ikke vært begrenset til ett område, men er ganske mangfoldig, som spenner fra grafisk og produktdesign til å designe møbler, installasjoner, vinduer og interiør, og går til og med inn i arkitekturen. Valgt av Newsweek magazine som en av “The 100 Most Respected Japanese” og vant mange “Designer of the Year” av viktige priser inkludert fra Wallpaper magasin og Elle interiør magasin. Nendo design finnes i Museum of Modern Art i New York, samt Musée des Arts Décoratifs og Centre Pompidou i Paris.

For Wästberg har Oki Sato designet w132-serien.