Meny
Meny

Trapp

Trapp

Trapperommet kan belyses på mange måter og vil kunne gi et helt annet totalinntrykk av ditt hjem. Det skal være trygt å ferdes i trappen og god belysning er en forutsetning for det. Hvilke lamper som kan passe din trapp avhenger av selve trappen og trapperommet.

Dersom du har en trapp med god bredde eller god takhøyde, kan du benytte utenpåliggende vegglamper eller pendler for belysning.

I mindre trapper, hvor det er smalt eller lav takhøyde kan det være en løsning å gå for innfelte lamper, innfelt LED-strip eller utenpåliggende LED-strip. Vi har også mange små lampr som kan felles inn eller monteres på vegg, slik at de ikke er i veien for deg når du ferdes i trappen.

Lysbutikken har et stort utvalg lamper for trapperommet

Det er flere ting du bør tenke på før du bestemmer deg for type lampe. Ønsker du å dimme eller ha en nattlysfunksjon? Det finnes trappevendere som gir deg mulighet til å skru av og på lyset enten du er oppe eller nede.

Du kan kombinere indirekte lys, enten ved bruk av LED-strip eller innfelte lamper, med pendler og taklamper. Det vil gi deg mye lys når du trenger det, men også stilfull og diskret belysning.

Trappebelysning med LED-strip i trinn eller langs trappevangen gir godt lys, samtidig som det vil gi trappen og hjemmet ditt et mer eksklusivt inntrykk.

Hva bør du tenke på når du skal velge type belysning?

Dersom du ønsker taklampe i trapperommet er det viktig ta hensyn til takhøyden. Har du et tak som følger trappen vil downlight kunne fungerer godt. I en åpen trappeløsning vil det være høyt opp til taket og da må du også ta hensyn til hvor mye lys du mister på veien ned. Dette kan løses ved å henge en pendellampe i trappen eller kraftige spotter. Hva som passer avhhenger også av rommet i toppen av trappen, slik at lyset som blir godt i trappen ikke sjenerer om du har en åpen løsning i etasjen over.