Meny
Meny

Garasje

Garasje

Belysning i garasjen er viktig av flere grunner. Garasjen har ulike formål, og derfor er belysning både innvendig og ute viktig å vurdere. Utendørs, for eksempel, belysningen må forbedre sikkerheten eller belyse oppkjørselen, og inne trenger du god funksjonell belysning, som garasjen kan vanligvis være mørk med mangel på lys.

Dette betyr at bare fordi det er en garasje, trenger belysningen ikke å være dårlig eller mangelfull. Garasjen fungerer fortsatt som en funksjonell del av ethvert hjem, så det er viktig å ikke glemme at belysning kan være smart og dekorativ.

Inne kan en garasje ofte være kjedelig og mangler naturlig dagslys. Bruken av garasjen avhenger av hvilken type belysning du trenger. Derfor bør du vurdere formålet med garasjen - avhengig av om garasjen brukes til lagring, verksted eller hobbyrom, må belysningen være annerledes.

Når du velger lamper for garasjen, må du alltid huske å informere deg selv om IP-klassifiseringen på lampen, da det ofte kan være støv og fuktighet i garasjen.

Alltid starte med å vurdere den generelle takbelysning, da denne typen er viktig overalt i hjemmet. Vi anbefaler at du velger god generell overbelysning som den primære lyskilden i garasjen. Her kan vi markere takarmatur, som har en bred spredningsvinkel, slik at hele garasjen er opplyst. Bruk for eksempel Works, som er en av våre mest brukte inventar i garasjen. I tillegg kan vi anbefale Oakland, da flere kan settes sammen for å tillate kontinuerlig belysning i taket. Videre er installasjonssteder for utendørs bruk og plafonds også nyttige i garasjen.

Lys opp bokhyllene

Hvis du bruker garasjen til lagring, kan vi nyttig foreslå å installere LED-strimler på eller bak hyllene på hyllene. Dette gir både et visuelt fantastisk uttrykk og er nyttig når du trenger å finne ting i garasjen.

Ekstra arbeidsbelysning

Hvis du bruker garasjen som hobbyrom eller verksted, bør du vurdere ekstra arbeidsbelysning, for eksempel i form av bord- eller vegglamper. Her kan vi markere vår Arki bordlampe, som gir et godt lys på benkeplaten og samtidig kan justeres der du trenger det. Arki kan også monteres på veggen eller bordkanten, noe som gir mange applikasjoner.

Hvis du trenger enda lysere arbeidsbelysning, er den vakre Decoline-taklamen et godt forslag. Decoline har en større opplysende overflate enn bord- eller vegglamper, og er derfor praktisk over arbeidsbordet.

Derfor vil måten du bruker garasjen din ha en effekt på hvilken type belysning som kreves. Så ta deg tid til å planlegge hva som fungerer best for dine behov, slik at du får mest mulig ut av belysningen i garasjen.

Utvendig garasje belysning

Riktig belysning rundt garasjen er nøkkelen til å gi sikkerhet og er viktig samtidig, slik at både du og dine gjester kan orientere seg i mørket. Det er lurt å vurdere å installere vegglamper med bevegelsessensorer slik at lyset automatisk slås på når bevegelse oppdages. Dette skaper sikkerhet og er nyttig når du trenger å låse opp garasjen, for eksempel.