Meny
Meny

Bordlamper

Bordlamper

Bordlamper er en essensiell del av innredningen. De skaper trivelig stemning og bidrar til funksjonell belysning, gjerne i kombinasjon med andre lyskilder. De kan være dekorative samt fungere som leselys. Lampene kan plasseres på sidebord ved sofa eller støttebord i stuen, kommoden i gangen, på skrivebordet på kontoret, i vindusposten, ... eller på nattbordet på soverommet.

Vårt utvalg kommer i flere forskjellige stilarter, størrelser og materialer som dekker behovet enten man ønsker et stilrent uttrykk, god belysning eller stemningsfullt lys på kveldstid. Plasseres de i forskjellige rom kan de også utfylle annen belysning og sette et eget preg på innredningen.

Moderne varianter har ofte en ren og temabasert utforming. Her finnes lamper inspirert av alt fra hverdagslige objekter til natur og historie. De kan være utformet i industrielt design, i minimalistisk stil eller med et hint av orienten. De kommer i mange størrelser, og passer til alt fra å være dekorative midtpunkt på et støttebord til små lamper i vindusposten.

Lamper med tekstilskjerm tar seg godt ut på hjørnebord eller kommoder og gir en varm og diffus belysning. Her finnes alt fra design rettet mot sammensetning av lampens helhetlige utseende, til varianter med utvalg av flere lampeskjermer for et variert og særegent uttrykk.

Skrivebordslamper egner seg godt på kontoret eller ved lenestolen i lesekroken. De har gjerne justerbar lysretning og finnes også i utgaver med bordfeste. Her er godt leselys satt i fokus.

Varianter med glasskjerm er som regel i kombinasjon med andre materialer, noe som betyr et rikt utvalg av spennende detaljer og design. Disse kan lyse godt opp i begrensede områder av rommet og bidra til koselig stemningsbelysning.

Bordfot for dekorpære setter selve lyspæren i fokus. Her er mulighetene mange, og lampens uttrykk kan endres ved bruk av forskjellige dekorpærer. De mest dekorative pærene er ofte med vakker utforming og er laget for å gi en stemningsfull belysning i et avgrenset område.

Bordlykt er ofte mindre lyskilder som er enkle å flytte rundt. De har ofte lengre ledning for økt mobilitet, eller de kan være batteridrevne og oppladbare. Dette kan være alt fra lanterner til lamper som etterligner telys, kubbelys eller klassiske stearinlys med integrert LED-belysning.

Noen lamper har tilleggsfunksjoner som for eksempel USB-utgang som til å lade opp mobiltelefon og nettbrett. Disse finnes i flere kategorier som til plassering på arbeidsbord, nattbord eller som dekorative belysning. Nattbordslamper er laget for å gi belysning i et avgrenset område ved sengen. De kan gi godt leselys, orienteringslys i mørket, eller dempet stemningsbelysning.

Figurative varianter har kreative design som gjerne etterligner virkelige gjenstander. Disse vil egne seg godt til belysning på for eksempel barnerom, hobbyrom og bibliotek.

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.