Meny
Meny

Dokka takpendel, diameter 16,5 cm

60W
1990,-
Inkl mva.
Dokka takpendel, diameter 16,5 cm is available for purchase in increments of 1

Velg ønsket Farge / Materiale

Matt hvitMatt hvit
Matt sortMatt sort
Mørk gråMørk grå

* Påkrevde felt

Velg variant for lagerstatus og leveringstid.

Varekode: E34 254-H
Produktbeskrivelse
Dokka er en liten takpendel med rene linjer.

Dette var den første norske lampen som vant den ettertraktede gullmedaljen ved den tre-årige Milano utstillingen av moderne, dekorativ og industriell kunst (Golden Medal at the Milan triennale). Året var 1954. Lampen var på den tiden kjent som “pendel s/10053” og var produsert og solgt av Sønnico (Oslo).

Dokka ble raskt en av Norges bestselgende lamper noensinne, frem til Sønnico avsluttet sin lampeproduksjon. I 2007 besluttet Northern Lighting å relansere denne designklassikeren.

Lyspære medfølger ikke.

Kan dimmes med ekstern dimmer.
Mål: Diameter: 16,5 cm
Høyde: 24,5 cm
Diameter takkopp: 12 cm
Høyde takkopp: 5,5 cm
Lengde ledning: 250 cm
Farge på lyset Avhenger av lyspære
Kan dimmes? Ja
Annet: 250 cm gummiert ledning.
Hvit lampe har hvit ledning, øvrige har sort ledning
Designer

Birger Dahl

Birger Dahl

Birger Dahl (1916–1998) ble født i Moss, og er betraktet som en av Skandinavias viktigste interiørarkiteker i etterkrigstiden. Han tok sin utdannelse ved Statens håndverks- og kunstindustriskole (SHKS) i Oslo, og var en av de første studentene til å bli undervist og guidet av Arne Korsmo.
I 1947 ble Dahl lærer ved SHKS, og i perioden fra 1945 til 1957, jobbet han også som sjefsdesigner for Sønnico (Oslo). De viktigste aspektene ved hans arbeid var at philosofien rundt designen av belysning var ærlig, logisk og funksjonell. Lyset må alltid være i komplett harmoni med sine omgivelser, mennesker og arkitektur.