Meny
Meny

w111 van serveren

Wästberg

w111 van serveren

Wästberg er stolt av å re-introdusere u-Line lampene designet av den avdøde Belgiske designeren Maarten van Severen. Re-introduksjonen ble muliggjort gjennom tett samarbeid med både Maarten sin familie og The Maarten Van Severen Foundation. Med forbedret mekanisk og teknisk ytelse, og utstyrt med LED, har lampen nå fått navnet Van Severen w111.

"Vi møtte Maarten første gang i 2001 når han kom til Boisbuchet, Frankrike - det daværende bohemske slottet på landsbygda hvor Vitra Design Museum holder sine sommerkurs. Da deltok vi på ett kurs og Maarten passerte tilfeldigvis i sin slitne Volvo stasjonsvogn for å sjekke stedet før hans kommende undervisningsopplegg.

Vi kjente godt til Maarten Van Severens arbeid, men hadde aldri møtt mannen. Den kompromissløse perfeksjon, skarpe minimalisme, nøysomhet, men - og dette ble umiddelbart klart - det var ikke spor av dette i personen. Landsbygda i det sørvestlige Frankrike var plutselig tatt som som gissel. Ett hode med hår som grodde i alle retninger, intense øyne og en høy latter som aldri tok slutt entret scenen. Absolutt fantastisk! Vi ble venner med det samme. I løpet av de neste årene møttes vi overalt. Hos han i Ghent, hos oss i Stockholm, på ett hotellrom i New York for en sen fest, opplevde til og med hans beryktede uforsiktige kjøring som passasjerer i hans bil susende gjennom Milan.

Men når Maarten gikk bort midt i livet, i 2005, etterlot han en tomhet i hjertene til hans familie, venner, følgere av design, oss. I dag lever Maarten videre gjennom sitt arbeid. Alle disse mesterverkene som allerede har fortjent sin plass i designens gudeverden. Som den berømte .03-stolen for Vitra. Men han fikk ikke realisert så veldig mange prosjekter. Derfor, gjennom vårt samarbeid med Maartens familie og Magnus Wästberg, hadde vi muligheten til å foreslå for dem gjenoppstandelsen til ett av Maartens mest glimrende produkter - lampen U-line - som hadde gått ut av produksjonen hos dens tidligere produsent. Med sterkt forbedret teknisk ytelse og utstyrt med LED har den nå fått navnet Van Severen w111.

Så takk til Wästberg. Og til Maarten: vi savner deg masse. Og vi liker å tenke at du ville vært enig i at din baby nå er i gode hender. "

/ Mårten Claesson, Eero Koivisto, Ola Rune

w111 van serveren

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.