Meny
Meny

W102 Chipperfield bordlampe, Polert messing

4W
7813,-
Inkl mva.
W102 Chipperfield bordlampe, Polert messing is available for purchase in increments of 1

Leveringstid: Inntil 10 virkedager.

Fjernlager

Varekode: E51 WB102T100
Produktbeskrivelse
Chipperfield W102 refererer til en arketypisk personlig bordlampe for bruk hjemme eller på kontoret. Lampen søker å tilby en ny tolkning av den kjente på en intern skala. Lampen er laget fra polert messing, et materiale som tradisjonellt er forbundet med lys, skjønt ikke så mye brukt i dag. Hensikten var å lage en enkel form med et klart skille mellom en base, en enkelt arm og et lampehode. Lampen har ingen synlige ledd og minimal retningsbestemt bevegelse, uten å gå på bekostning av funksjonen. Lampehodet kan vendes 140 grader (+/- 70 grader).

Delene er børstet og behandlet med en klar mattlakk.

Optiske linser gir god lysfordeling og refleksbeskyttelse.
Mål: Høyde: 42,3 cm
Dybde: 33,7 cm
Diameter fot: 11 cm
Farge på lyset 3000 Kelvin
Fargegjengivelse CRI > 90
Lysstyrke: 350 Lumen
Forventet levetid: 50 000 timer     Mer informasjon >>
Materiale: Messing
Tilleggsinformasjon
Produsent
Wästberg

Wästberg er designbelysning som dekker behovene for både det profesjonelle så vel som det private marked. Dette er interiørbelysning med høy fokus på design og teknologi med utstrakt bruk av LED integrert i sine belysningsprodukter.

Magnus Wästberg

Magnus Wästberg
Foto: Mikkel Heriba

Lampefirmaet Wästberg oppsto fra den bråmodne innsikten hos en ung svensk mann. Han hadde identifisert en systematisk svikt rådende i de fleste kontorer og offentlige steder i verden - et problem så monumentalt at ingen verken orket, eller ønsket, å konfrontere det.I ett utgitt manifest med tittelen Lamps for Neanderthal Man (2008), skisserte han en utvikling som hadde gått galt i svært lang tid. I korte trekk hadde man i en misforstått jakt etter effektivitet og standardisering blitt fratatt private sfærer, med lys som eneste beskyttelse.

Wästberg ønsket å bringe lyset nærmere mennesket. Åpne øynene til dem som lukker dem, uten å blende dem. Gjenopplive verdsettelsen av sublime skygger og kontraster. Effektivisere bruken av energi og materialer, spesielt viktig i en verden som har overskredet sin moralske myndighet.

Med en nedskalert generell takbelysning, og sofistikert direkte lys fra skrivebordslamper, vegglamper, gulvlamper og pendellamper, ønsket Wästberg å bygge en ny helhet. Kalde og sterile omgivelser med konstant statisk lysstyrke kunne omgjøres til et stemningsfullt miljø gjennom vakker og funksjonell belysning som egner seg for trivsel. Det gjensto å skape den sofistikerte direkte belysningen.

Etter å ha drevet på i nesten ni år, har Wästberg nå forlatt sin egen private sfære - til å bli betraktet som en etablert aktør i, og for, det offentlige søkelys. Dette har ikke hindret utviklingen av lamper for folks hjem.

Forøvrig har lite har endret seg siden starten. Det som gjenstår er i dyp respekt for den mest grunnleggende av menneskelige behov - uttrykt ved en kombinasjon av estetikk, avansert teknologi og ressurssparing. Det som også gjenstår er det tette samarbeidet med noen av verdens mest anerkjente arkitekter, designere og belysningseksperter.

Designer

David Chipperfield

David Chipperfield

Foto: Ingrid von Kruse

Sir David Chipperfield CBE, RA, RDI, RIBA
Britisk, født 1953 i London.

 

David Chipperfield etablerte David Chipperfield Architects i 1985. Han var professor i arkitektur ved Staatliche Akademie der Bildenden Kuenste, Stuttgart 1995-2001 og Norman R. Foster Visiting Professor of Architectural Design ved Yale University i 2011. Han har også undervist og forelest over hele verden på skoler for arkitektur i Østerrike, Italia, Sveits, Storbritannia og USA. I 2012 var David Chipperfield kurator for den 13. internasjonale arkitekturutstilling Venezia-biennalen. I 2014 ble han utnevnt til kunstnerisk leder for det italienske møbelfirmaet Driade.

Han er æresmedlem av både American Institute of Architects (AIA) og Bund Deutscher Architekten (BDA), og en tidligere gullmedaljevinner av Heinrich Tessenow, Wolf Foundation Prize in the Arts, og Grand DAI (Verband Deutscher Architekten- und Ingenieurvereine) pris for nygningskultur. David Chipperfield ble utnevnt Ko Commander of the Order of the British Empire i 2004, utnevnt en Royal Designer for Industry i 2006, og valgt til Royal Academy i 2008. I 2009 ble han tildelt Order of Merit i Forbundsrepublikken Tyskland og i 2010 ble han adlet for tjenester til arkitektur i Storbritannia og Tyskland. I 2011 mottok han RIBA Royal Gold Medal for arkitektur, og i 2013, den Praemium Imperiale fra Japan Art Association, begge gitt i anerkjennelse av arbeid gjennom en livstid.

For Wästberg har David Chipperfield designet Chipperfiled w102.