Meny
Meny

W082 Irvine bordlampe, Hvit

8W
6650,-
Inkl mva.
W082 Irvine bordlampe, Hvit is available for purchase in increments of 1

Leveringstid: Inntil 10 virkedager.

Fjernlager

Varekode: E51 WB082T102
Produktbeskrivelse
Temaet til arbeidslampen er en av disse designprosjektene som alltid sammenligner seg med historiske mesterverk. Hundrevis har blitt funnet opp gjennom årene. Noen av de så strålende at de er vanskelig å overgå. De er fulle av fjærer, knotter og kompliserte hengsler. Selvsagt kan man designe enda en av disse, men kanskje er det rom for en forenklet mekanisme. En gjenstand som er rolig. Den er bevegelig, men den gjør ikke alt. For noen er det nok. Hva med deg?

Lysteknologien er basert på en energieffektiv, LED-løsning av høy kvalitet som gir ett varmt hvitt lys. Lyset er jevnt fordelt på en stor overflate.

w082 irvine har en programmerbar dimmebryter integrert, betjent med en knapp.

Konstruksjonen gjør det mulig med 360 graders fri rotasjon i alle tre ledd og enkel montering fra flatpakning.

Alle elektroniske komponenter er integrert i foten.
Mål: Høyde: 46,2 cm
Dybde: 46,8 cm
Diameter fot: 22 cm
Farge på lyset 3000 Kelvin
Fargegjengivelse CRI > 90
Lysstyrke: 350 Lumen
Forventet levetid: 50 000 timer     Mer informasjon >>
Kan dimmes? Ja
Materiale: Aluminium
Tilleggsinformasjon
Produsent
Wästberg

Wästberg er designbelysning som dekker behovene for både det profesjonelle så vel som det private marked. Dette er interiørbelysning med høy fokus på design og teknologi med utstrakt bruk av LED integrert i sine belysningsprodukter.

Magnus Wästberg

Magnus Wästberg
Foto: Mikkel Heriba

Lampefirmaet Wästberg oppsto fra den bråmodne innsikten hos en ung svensk mann. Han hadde identifisert en systematisk svikt rådende i de fleste kontorer og offentlige steder i verden - et problem så monumentalt at ingen verken orket, eller ønsket, å konfrontere det.I ett utgitt manifest med tittelen Lamps for Neanderthal Man (2008), skisserte han en utvikling som hadde gått galt i svært lang tid. I korte trekk hadde man i en misforstått jakt etter effektivitet og standardisering blitt fratatt private sfærer, med lys som eneste beskyttelse.

Wästberg ønsket å bringe lyset nærmere mennesket. Åpne øynene til dem som lukker dem, uten å blende dem. Gjenopplive verdsettelsen av sublime skygger og kontraster. Effektivisere bruken av energi og materialer, spesielt viktig i en verden som har overskredet sin moralske myndighet.

Med en nedskalert generell takbelysning, og sofistikert direkte lys fra skrivebordslamper, vegglamper, gulvlamper og pendellamper, ønsket Wästberg å bygge en ny helhet. Kalde og sterile omgivelser med konstant statisk lysstyrke kunne omgjøres til et stemningsfullt miljø gjennom vakker og funksjonell belysning som egner seg for trivsel. Det gjensto å skape den sofistikerte direkte belysningen.

Etter å ha drevet på i nesten ni år, har Wästberg nå forlatt sin egen private sfære - til å bli betraktet som en etablert aktør i, og for, det offentlige søkelys. Dette har ikke hindret utviklingen av lamper for folks hjem.

Forøvrig har lite har endret seg siden starten. Det som gjenstår er i dyp respekt for den mest grunnleggende av menneskelige behov - uttrykt ved en kombinasjon av estetikk, avansert teknologi og ressurssparing. Det som også gjenstår er det tette samarbeidet med noen av verdens mest anerkjente arkitekter, designere og belysningseksperter.

Designer

James Irvine

James Irvine

Foto: Studio Irvine

James Irvine ble født i London og uteksaminert i 1984 fra The Royal College of Art i London. Han flyttet til Milano samme år. Fra 1984 til 1992 var han en designkonsulent for Olivetti Design Studio, utformet industrielle produkter under ledelse av Michele De Lucchi og Ettore Sottsass. I 1999 fullførte han utformingen av den nye bybussen Üstra, transportsystemet i Hannover. 131 busser har blitt bygget av Mercedes Benz. Fra 1993 til 1997, parallelt med sitt private studio, var han partner med ansvar for industridesign ved Sottsass Associati Milano. I 2004 ble han også valgt RDI (Royal Designer for Industry) av Royal Society of Arts i London, og i 2007 ble han tildelt en æresdoktorgrad i design fra Kingston University..

 

I løpet av sin lange karriere, har Studio Irvine jobbet med ulike internasjonalt anerkjente selskaper, inkludert Alias, Arper, Artemide, B&B Italia, Canon, Coro, Duravit, Foscarini, LG, Magis, Marsotto Edizioni, MDF Italia, Muji, Olivari, Olivetti, Phaidon, Ströer, Thonet, Whirlpool, WMF og Zumtobel.

Etter James Irvine sin tidlige bortgang i 2013, fant Studio Irvine sin naturlige kontinuitet med Marialaura Rossiello Irvine (partner hos James Irvine Srl siden 2009) og Maddalena Casadei (Irvines høyre arm av Irvine gjennom ni år).

Klarheten til James Irvines arbeidsmetode utviklet seg gjennom årene, og hans tro på at signaturen ikke er en prioritet i design, har styrket viljen til Marialaura Rossiello og Maddalena Casadei for å sikre en fremtid for Studio Irvine.

For Wästberg har James Irvine designet Irvine w082.