Meny
Meny

Philips Hue informasjon

 

Hva er Philips Hue?

Lamper og pærer som styres via din smart-telefon eller trådløse brytere som kalles Hue Tap.

Philips Hue gir deg nye muligheter. Det finnes selvsagt flere løsninger på markedet, men ingen som er så enkle og morsomme å ta i bruk. Med Hue kan du endre stemningen i hjemmet fra alminnelig hverdagslys, til hyggelys eller til festlig lys, alt med et trykk på mobilen eller den trådløse bryteren.

Du kan få Philips Hue Lux pærer med hvitt lys, eller Hue pærer som kan skifter farge (som også lyser hvitt) samt Hue lamper og ledstrips. Alt styres med samme applikasjon eller bryter. Det finnes et stort utvalg applikasjoner for smarttelefoner som lar deg både styre og leke med lyset. Du kan for eksempel få lyset til å blinke når det scores i fotball, tenne når du kommer hjem, eller hva med en stille vekkefunksjon på morgenen?

Start med ett valgfritt startsett og bygg ut systemet ditt med ekstra Philips Hue lamper og Philips Hue pærer.

 

Lysene

Hue kommer i alle hvittoner og finnes i alle farger i spektret.

De er flotte å se på, praktiske, dimbare og kan pulsere om du ønsker det. De kan gjøre omtrent alt du ønsker. Du kan skru dem rett inn i soklene du har fra før, naturligvis.

Hue-pærene er tilgjengelige med stor skrusokkel (E27) og som spotpære (GU10). Hvis du vil ha noe nytt og spennende, kan du også prøve LivingColors Bloom, Iris eller LightStrips.

Broen

Dette er Hue-systemets hjerte. Broen er forbindelsen mellom appen og pærene dine. Du kobler den til Wi-Fi via ruteren, og den kan kobles til opptil 50 pærer om gangen. Det finnes også annet tilbehør til Hue-systemet, for eksempel Hue tap.

Broen er også forbindelsen mellom systemet ditt og resten av verden. Med broen kan du styre lysene dine eksternt, koble dem opp mot resten av nettet, nyhetsstrømmer, eller til innboksen for e-posten din. Det er faktisk ganske smart.

Appen

Du kan styre Hue nesten uansett hvor du er. Bruk appen til å endre farger, lysstyrke, funksjoner og alt annet. Du får det slik du vil ha det.

Styr én og én pære, eller alle samtidig. Finn intensiteten og nyansen av hvitt som passer til det du skal gjøre. Velg den perfekte fargetonen for hvert øyeblikk. Eller velg en farge fra et bilde og gjenskap den i rommet.

Skap ditt personlige, trådløse belysningsmiljø med Philips Hue tilkoblede lyspærer eller lamper. Alt kan styres fra iPhone eller iPad via den trådløse broen hvor enn du befinner deg. Du kan koble til opptil 50 lyspunkter til ett enkelt system, og samtidig bruke opptil 80 % mindre energi enn vanlige lyspærer.

Philips Hue imponerer. Energibesparelsen er som LED-lys flest, men funksjonaliteten er overlegen. Philips Hue gir deg energisparing, riktig lys og mye morro.

Last ned Hue-appen og la den finne dine lyskilder. Oppsettet tar bare noen sekunder før du er klar til å utforske mulighetene. Hvis du i tillegg til å laste ned appen registrerer deg på meethue.com, kan du også fjernstyre lyset i hjemmet ditt når du er på reise. På denne nettportalen finnes det dessuten et community, hvor brukerne laster opp og deler sine favoritt-lyssettinger.

Philips har lagt mye innsats i å utvikle smart lys. Hver lyspære inneholder grønne, røde og blå LED-dioder. Disse kan justeres til 16 millioner forskjellige fargekombinasjoner. I appen har Philips lagt inn noen grunnoppsett, som det perfekte lyset for konsentrasjon, avslapning, lesing eller oppkvikkende effekt. Med ett klikk på ikonet, skifter lyspærene til ønsket stemning.

Hver lyspære har sin nummererte markør i applikasjonen. Hvis du setter alle på samme sted i bildet, blir fargen lik i alle pærene. Plasserer du dem på ulike steder, får de forskjellige farger. En av de morsomste effektene med Philips Hue, er at du veldig enkelt kan laste opp egne bilder og bruke dem som utgangspunkt for en lyssetting. På den måten kan du for eksempel gjenskape stemningen fra en ferie du har vært på, med nøyaktig den samme fargetemperaturen. Ellers kan du manuelt leke med toner, lysstyrke og farger for å skape stemningen du er ute etter, fra et skarpt og klart hvitt lys, til en vill og fargerik barnebursdag-setting. Det er omtrent som å redigere farger i Photoshop.

Når du reiser bort på ferie og ønsker å sikre boligen mot innbrudd, kan du programmere lyset i ulike farger, tidspunkt og settinger. Da vil boligen gi inntrykk av å være bebodd. Philips Hue har i tillegg grunnleggende funksjonalitet av høy klasse, slik som trinnløs dimming som responderer momentant og helt uten forstyrrelser.

Du kan slå av og på lyset via appen eller med vanlig veggbryter. Dersom du skrur av og på med lampens bryter er det siste valgte lysprofil som benyttes.

 

 

 

Min Hue-portalen

Du trenger ikke være hjemme for å styre lysene. Min Hue-portalen er et kontrollpanel på nett som kobler deg til Hue uansett hvor du er i verden.

Få det til å se ut som noen er hjemme, når du selv slapper av på en strand. Eller bare slå av lysene hvis du ser at du kommer hjem senere enn du planla.

I portalen kan du også lagre tilpassede lysmiljøer og belysningsoppskrifter. Den sørger også for at programvaren for broen holdes oppdatert.

 

Hvor mye bruker du det?

Som du kanskje allerede har sett på bildene, kan du velge fra hele fargeskalaen. Noen ganger vil du ha et gulere, varmere lys, mens du andre ganger trenger et hvitere lys. Fargeskalaen ligger i pærene for at du skal ha muligheten til å definere den hvitfargen du selv ønsker. Og når mulighetene tross alt ligger der - hvorfor ikke ta den helt ut.