Meny
Meny

Birdy gulvlampe

60W
3490,-
Inkl mva.
Birdy gulvlampe is available for purchase in increments of 1

Velg ønsket Farge / Materiale

GråGrå
HvitHvit
SortSort
Sort/MessingSort/Messing

* Påkrevde felt

Velg variant for lagerstatus og leveringstid.

Varekode: E34 620-H
Vi har flere modeller i Birdy-serien. Her finner du Birdy fra Northern
Produktbeskrivelse
Birdy er en lampeserie designet i 1952 med en modernistisk stil. Lampen ble produsert og solgt av Sønnico (Oslo) i mange år.

I 1954 ble bordlampen, som da var kjent som “s-30016” tildelt den ettertraktede gullmedaljen ved den tre-årige Milano utstillingen av moderne, dekorativ og industriell kunst (Golden Medal at the Milan triennale).

I 2013 bestemte Northern Lighting seg for å relansere denne klassiske lampen.

Lampen har en lukket skjerm som sender lyset fremover. Skjermen har samme farge på innside og utside. Lyspære medfølger ikke.
Mål: Høyde: 133 cm
Lengde: 67 cm
Lengde ledning: 200 cm
Vekt: 5 kg
Materiale: Messingdetaljer på sort. Satinert nikkel på øvrige
Annet: Ledning i samme farge som lampen
Bryter på ledning
Tilleggsinformasjon
Designer

Birger Dahl

Birger Dahl

Birger Dahl (1916–1998) ble født i Moss, og er betraktet som en av Skandinavias viktigste interiørarkiteker i etterkrigstiden. Han tok sin utdannelse ved Statens håndverks- og kunstindustriskole (SHKS) i Oslo, og var en av de første studentene til å bli undervist og guidet av Arne Korsmo.
I 1947 ble Dahl lærer ved SHKS, og i perioden fra 1945 til 1957, jobbet han også som sjefsdesigner for Sønnico (Oslo). De viktigste aspektene ved hans arbeid var at philosofien rundt designen av belysning var ærlig, logisk og funksjonell. Lyset må alltid være i komplett harmoni med sine omgivelser, mennesker og arkitektur.