Meny
Meny

Bestlite BL10 vegglampe, Offwhite/Krom (Kun 1 igjen)

40W

Vanlig pris: 5895,-

Special Price 3999,-

Inkl mva.

Leveringstid: Midlertidig utsolgt

Forventet tilbake på lager, men leveringstid er inntil videre ukjent.
Varekode: E23 001-10102
Produktbeskrivelse
Fleksibel vegglampe med svingbart veggfeste. Kan vinkles i skjerm og på stamme. Utførelse i krom med lakkert skjerm og fot. Stoffledning med påmontert bryter.

Ledning Med ledning og stikk
Betjening Med bryter
Mål: Indre arms lengde: 50 cm
Ytre arms lengde: 50 cm
Diameter veggfeste: 7 cm
Produsent
Bestlite

Bestlite har vært i produksjon siden 1930. Bestlite er anerkjent verden over for dens enkle og elegante design, samtidig med at den er meget fleksibel og funksjonell. Dette har gjort Bestlite til en tidløs klassiker.

Designer

Robert Dudley Best

Robert Dudley Best

Robert Dudley Best (1892-1984) var arving til verdens største belysnings fabrikk som ble grunnlagt i Birmingham i 1840. Til tross for sin stolte historie, følte Best at deres lampedesign produsert av fabrikken var foreldet. I 1925, besøkte Best den Internasjonale Exhibition for Moderne Design i Paris, hvor mange av designene som stilte ut,  var påvirket av arbeidet til Le Corbusier og Mies van der Rohe.

Inspirert av hva han hadde sett, begynte Best sine studier av industriell design i Paris og Düsseldorf, der han ble nær venn med Walter Gropius, grunnleggeren av Bauhaus bevegelsen. Det var på denne tiden at han gjorde de første skissene til det som skulle bli den ikoniske Bestlite designen.